Satu Hassin politiikkablogi Ajatuksia ja havaintoja politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Venäläisten maanomistus

Ei strategisia kohteita ulkomaisomistukseen - ei uutta "Airistoa"

Eduskunta-avustajana työskennellessäni sain asiantuntijataholta tiedon, että puolustusvoimien tärkeän kohteen läheisyydestä oltiin kauppaamassa kiinteistöä. Kauppailmoituksen yhteydessä oli piirustuksia, joista ilmeni strategisesti tärkeitä tietoja esimerkiksi sähkölinjojen osalta. Esimieheni pyysi ilmoittamaan asian puolustusministeriöön, ja saamani vastauksen perusteella olimme ensimmäiset, joilta tieto meni puolustusministerille. Uskomatonta mutta totta.

Poliitikot ja virkamiehet ovat kovasti edistäneet venäläismaakauppoja Suomessa

Venäläisten maakaupat ja kiinteistöomistus Suomessa ovat jälleen nousseet puheeksi Suojelupoliisin eduskunnan hallintovaliokunnalle annattaman ja 27.10.2016 päivätyn lausunnon (Dnro 343/2016) perusteella.

Pohdintojani strategisten maa-alueiden myynnistä venäläisille?

Suomalaiset ovat tunnetusti isänmaallista kansaa. Maa-alueidemme puolustamiseen on uhrattu ihmishenkiä. Jokaisessa suvussa  muistetaan nuorukaisia, miehiä ja naisia, joiden elämä päättyi liian varhain sotatantereilla.

Aikamme ihmisten muistiin on kirjoitettu pappi, joka saapui ovelle ilmoittamaan perheen isän, veljen, sisaren tai lapsen kuolemasta. Muistissamme on hengissä säilyneet miehet ja naiset, jotka eivät pystyneet puhumaan. Kärsivät ja vaikenivat.

Venäläiset "valtaavat" myös Ranskan ja Sveitsin

Venäläisten tekemistä maakaupoista Suomessa on taas kohistu viime päivinä, ei vähiten sen vuoksi, että puolustusministeri haluaisi voimaan lainsäädännön, jolla kaupat strategisesti tärkeissä kohteissa voitaisiin estää.

Onko meidän siis oltava huolissamme, ovatko venäläiset valtaamassa Suomen?

Eivät tietenkään. Tarkkoja lukuja tehdyistä tontti- ja kiinteistökaupoista ei ole saatavissa, mutta näin "käsituntumalta" voi sanoa, että valtaosa niistä on normaaleja mökkikauppoja.

Me kaikki voimme vaikuttaa, että ostavatko venäläiset maata Suomesta?

 

Minä sain veljieni lapset luopumaan kotitilamme maiden myynnistä venäläisille, sillä maat olisivat alun perin kuuluneet isäni vanhemmalle veljelle, joka kuoli sodassa. Venäläiset myös pudottivat kaksi pommia kotitalomme viereen. Molemmat jäivät kuitenkin suutareiksi. Toisen pommin kärjestä tehtiin ”vellikello”, jolla kutsuttiin heinämiehet pelloilta syömään.

Venäläisten kiinteistökaupat

Lakivaliokunta käsittelee aloitteen kiinteistöomistuksen rajoittamisesta kirjoitti 15.10.2014 verkkouutisissa Ilkka Ahtokivi.

Kansanedustajat vetäytyy tyhmästä lakialoitteesta

Viikko sitten mediassa kerrottiin, että 101 kansanedustajaa on allekirjoittanut lakialoitteen, jolla estttäisiin Venäläisten maan- ja kiinteistöjen omistus Suomessa. 

Nyt YLE tietää kertoa, että osa aloitteen allekirjoittajista katuu päätöstä ja vetää nimensä pois. Tällä hetkellä jäljellä on vielä 90 kansanedustajaa.

http://yle.fi/uutiset/nimet_katoavat_lakialoitteesta__kansanedustajat_soittavat_lomiltaan/7030678

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä