Satu Hassin politiikkablogi Ajatuksia ja havaintoja politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Rikollisuus

Työllisyys nousuun rikollisten kustannuksella

Pikkurikollisilla on kissanpäivät, eletään leveitä aikoja. Poliisi ei vaivaudu edes tutkimaan suurta osaa rikoksista. Viidensadan tai tonnin polkupyörä varastettu, kirjataan tieto koneelle ja jätetään asia tutkimatta. Ei kiinnosta, on tärkeämpääkin tekemistä niillä vähillä resursseilla, mitä ylempää on annettu.

https://yle.fi/uutiset/3-10864381

https://www.raahenseutu.fi/uutiset/isommat-rikokset-edella--jokaista-pyo...

https://yle.fi/uutiset/3-5140296

Helleaalto enteilee huonoja päätöksiä, rikoksia ja aggressiivisuutta

Helteillä on vaikutusta ihmisen käyttäytymiseen. Useiden tutkimusten mukaan helteet vaikuttavat keskittymiseen, hidastavat päätöksentekokykyä, lisäävät aggressiivisuutta ja aiheuttavat rikosten määrän kasvua.

Kognitiivinen suorituskyky heikkenee

Rikollisten suojelu saa loppua!

Aamulehti uutisoi tänään, kuinka kaksi miestä oli murtautunut 81-vuotiaan kotiin ja pahoinpiteli hänet hengenvaarallisesti. Uhri oli ampunut toista murtautujaa rintaan ja on nyt epäiltynä tapon yrityksestä.

Jutussa todetaan:

Murtautujista toinen pahoinpiteli uhria ja toinen anasti asunnossa olleen aseen panoksineen. Pahoinpitelyn aikana uhri ampui toista hyökkääjää käsiaseella rintaan. Sen jälkeen hyökkääjä poistui paikalta.

Shokkiehdotus: Pitäisikö turpaan veto dekriminalisoida?

Kun erilaisten liberaalisten aatteiden ajajat ovat viime aikoina pyrkineet rakentamaan Suomesta vapaampaa yhteiskuntaa purkamalla säätelyä, kannan minäkin korteni kekoon. Heti aluksi täytyy aspergerina kuitenkin varoittaa, että tämä kirjoitus sisältää sarkastisia elementtejä.

Miksi murhaajia päästetään vapaaksi?

Mikä yhdistää Jukka Lindholmia ja Veli Matti Huohvanaista? He ovat henkirikoksesta tuomittuja rikollisia, jotka vapauduttuaan ovat surmanneet uudestaan. Entä Virpi Buttia ja Abdiqadir Osman Husseinia? Heidät on vapautettu elinkautisesta, vaikka Rikosseuraamuslaitos on vastustanut vapauttamista vaarallisuusarvion perusteella.

Taustat

Muistatteko kun sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg kertoi kansalle tuntevansa jokaisen turvapaikanhakijan taustan?

Nyt äkkiä turvallisuustalkoisiin ja maalaisjärki käyttöön

Turvallisuus ja turvattomuus ovat aiheina olleet paljon esillä viime aikoina. Syyt ovat kamalat, mutta on tärkeää, että aiheista keskustellaan. Toivottavasti nykytilanteeseen saadaan pikaista parannusta. Ainakin liikkeelle on lähdetty vauhdikkaasti ja hyvä näin. Minua tosin harmittaa tapa, jolla uudistuksia nykyisin liian usein tehdään. Ensin saatetaan olla aivan eri linjoilla ja tuomita jopa hiemankin erilaiset näkemykset, mutta kun jotakin vakavaa tarpeeksi monta kertaa tapahtuu, havahdutaan ja aletaan reagoida.

Kutsujat

Viime päivinä on usea poliitikko näemmä yllättänyt miten laajalle levinnyt ongelma on haittamaahanmuuton mukana tulleet turvallisuusongelmat. Päivittäin julkisuuteen paljastuu jäävuori, jonka huippuna ovat vastenmieliset alaikäisiin kohdistuneet seksuaalirikokset. Tämä on saanut nämä täysin ihmeissään olevat vaatimaan toimenpiteitä lainsäädäntöön ja kutsumaan koolle milloin hallitusta, milloin eduskuntaryhmiä.

 

Älä usko feikkipersuun

Viime aikojen turvapaikkataustaisten maahanmuuttajien tekemät rikokset muun muassa Oulussa ja Arabianrannassa ovat olleet siinä määrin vakavia, ettei mediakaan ole niitä voinut jättää huomiotta. Tämä on saanut poliitikot puhumaan turvapaikanhakijoiden tai jo oleskeluluvan saaneiden rikoksiin syyllistyneiden karkottamisten helpottamisesta.

Yritetäänkö tarpeeksi?

Oulun paljastunut hyväksikäyttö nosti melko mellakan.Kokoomuksenkin piirissä on lyöty reiteen ja todisteltu, että tämä ei käy.Keskeinen hallituspuolue, jonka edustajien pitäisi yötä päivää keksi ratkaisuja koko maahanmuuttoproblematiikkaan.Ei tätä voi näin ulkoistaa.Oli vaaleja tulossa eli ei.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä