Satu Hassin politiikkablogi Ajatuksia ja havaintoja politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Ravintolat

Halpaa viinaa Virosta ravintoloihin - Kuuluisaa omaa käyttöä?

Alkoholi on Suomessa tunnetusti tärkeä elintarvike, jonka hinta on aina liian korkea. Nyt saattaa kuitenkin olla näköpiirissä alkoholiannosten halpeneminein joissain ravintoloissa, ellei parantuva kate siirry suoraan ravintoloistijan verovapaaseen kassaan.

"Beksin mukaan Suomesta käy useampi ravintoloiden omistaja säännöllisesti hakemassa alkoholia myyntiin."

Ei päiväni murmelina, vaan päiväni Espoossa

Päiväni Espoossa alkoi Lohjalta, perjantaina 12.10.2018. Aamulla käänsin Volvoni keulan Lohjalta kohti Espoota. En tiennyt mitä päivä toisi tullessaan. Ajoin Siuntion kautta Lapinkylään ja siittä Espoonlahtea kohti. Aamu oli hieman sumuinen ja tihkui vettä jonkin verran. Tyypillinen syyspäivä.

Ravintolat vapaiksi aukiolorajoitteista Lapissa ja Kainuussa

Iltalehti uutisoi sunnuntaina 3.9.2017 Kansanedustaja Elina Lepomäen (Kok.) ideasta kokeilla ravintoloita ilman valvontaa. Hän ehdotti asiaa Twitterissä: "Tehtäisiin kokeilu: kunta tai alue jossa ravintoloita ei säädellä lainkaan. Katsotaan miten käy". Kimmokkeen ajatukselle antoi porilaisen ravintola-alan yrittäjän Lauri Turtolan laajalle levinnyt Facebook-kirjoitus, jossa ravintoloitsija arvosteli jatkuvia tarkastuksia ja niistä seuranneita laskuja.

 

Alkoholilain uudistusesitys on täynnä pullonpiilottajien päiväunia

Kuukausien viivyttelyn jälkeen vastuuministeri Juha Rehulan johdolla laadittu esitysluonnos hallituspuolueiden sopimasta alkoholilain uudistuksesta on viimeinkin täällä. Lupaavasta poliittisesta sovusta huolimatta mitään erityisiä hurraa-huutoja ei kannata viritellä, sillä lausuntokierrokselle lähdössä olevassa 145-sivuisessa (!) esityksessä näkyy vahva pullonpiilottajapoliitikkojen kädenjälki.

Pieni askel oluelle, suuri askel vapaudelle

Olen tyytyväinen hallituspuolueiden sopuun alkoholilain uudistuksessa.  Jatkossa kaupoissa saa myydä 5,5 prosenttisia alkoholijuomia. A-oluen salliminen päivittäistavarakauppoihin oli yksi vaaliteemoistani. Maistuu maltaalta saada tämäkin asia lasiin kuohumaan.

Ruoanlaitto on kallis harrastus

Moniko suomalainen kuluttaa tuntikaupalla aikaansa kirjaimellisesti nälkäpalkalla, saamatta työstään eläkekassaansa karttumaan ja usein vielä huonommalla lopputuloksella. Teetkö sinä ruokaa kotona? Mietipä paljonko kotiruoan tekeminen oikeasti sinulle maksaa ja onko kyseessä riittävän miellyttävä rituaali että se voidaan laskea harrastukseksi? Ja jos oikeasti pidät ruoanlaitosta ja olet hyvä tekemään ruokaa etkä vielä työskentele ravintola-alalla, niin miksi et jakaisi osaamistasi ravintolayrittäjänä?

 

Avoin kirje kansanedustajille

Hyvät kansanedustajat,

Älkää unohtako viennin huumassa kotimarkkinoita. Luokaa Suomen palvelualalle 30 000 uutta työpaikkaa tekemällä muutama oikea päätös, sillä teillä on siihen valta ja mahdollisuus. Ajattelin ensin kirjoittaa joulupukille, sillä sen verran kuuroille korville palvelualojen toivomukset ovat tuntuneet menevän vuosien varrella, mutta olen kuitenkin aistinut, että tässä eduskunnassa on todellista asioiden muutoshalua, niin hallituspuolueiden, kuin oppositionkin riveissä.

Raflaava otsikko

ANNISKELURAVINTOLOIDEN AUKIOLOAJAT VAPAUTETTAVA

Ihan isoilla kirjaimilla kirjoitettuna että käy heti selväksi mitä ajan takaa. Siitä ei olisi kuin hyötyä. Ajatuksen vastustajat hokevat opeteltuja mantrojaan häiriökäyttäytymisestä, nakkikioski- ja taksijonoväkivallasta yms. Ne ovat täyttä puppua.

A-olut ja miedot viinit ruokakauppoihin! Ravintoloiden alkoholi edullisemmaksi!

Vaalien alla kaivetaan esille puolueiden vanhoja kantoja joko myönteisessä tai kielteisessä tarkoituksessa. Kepun keskiolutkanta on siitä hyvä/huono esimerkki.

Joka tapauksessa keskioluen siirto Alkoihin johtaisi ojasta allikkoon. Olutralli Viroon ja Venäjälle lisääntyisi aivan kestämättömiin mittasuhteisiin. Samalla se vaikuttaisi niin, että siirryttäisiin väkevämpiin juomiin.

Mielestäni A-oluiden ja mietojen viinien myynti pitäisi sallia ruokakaupoissa.

Oluen ystävällä oltava oikeus nauttia oluensa ravintolassa

Onnittelen heti aluksi 4. heinäkuuta 25 vuotta täyttävää  Suomen Olutseuraa suomalaisen oluen hyväksi tehdystä työstä. SOS ry:llä on ollut merkittävä vaikutus suomalaisen olutkulttuurin kehittymiseksi nykyiselle topeliaanista kohtuukäyttöä, monipuolisia makuja edistävälle sekä laajoja valikoimia mahdollistavalle tasolle.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä