Satu Hassin politiikkablogi Ajatuksia ja havaintoja politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Porvarihallitus

Jussi Halla-aho - porvarihallituksen takuumies

 

Olemme saaneet seurata perussuomalaisten nousua ja heidän kannatus on noussut jo 15% tasolle. On kuitenkin syytä pohtia mitä asioita puolue ajaa ja mitä perussuomalaisten vaalivoitto käytännössä tarkoittaisi.

Jussi Halla-aho on itse julkisesti sanonut haluavansa Suomen Natoon. Halla-aho on itse sanonut seuraavaa:

" Henkilökohtaisesti kannatan Nato-jäsenyyttä ja olen aina kannattanut sitä."

Maailma muuttuu eikä puolue olekaan enää 'sama'?

Hallitusta johtavat kokoomuksen ja keskustan puoluejohtajat aloittivat sen. He aloittivat sen jo lauantaina 10.6.2017 – heti perussuomalaisten puheenjohtajavalintojen jälkeen.

Ei ole enää sama puolue... Nyt on eri puolue...

Yhteiskuntasopimus - Hallituksen aika kantaa vastuunsa

Työmarkkinapolitiikan viimeisin viikko on voinut kirvoittaa ihmisessä vain yhden kysymyksen: Mitä helvettiä täällä oikein tapahtuu? Suomi on nähnyt talouskriisiä ja taantumaa jo seitsemän vuotta, taloutemme kehitys laahaa merkittävästi muuta Eurooppaa jäljessä, korkea työttömyys riivaa eikä tunnelin päässä näy valoa.

Näkeekö Sipilän hallitus seuraavan juhannuksen?

Juhannus 2015 oli ja meni, mutta näkeekö Juha Sipilän hallitus seuraavan juhannuksen? Entäpä Juhannuksen 2017?

Alku ei lupaa koalitiolle pitkää ikää. Siitä osoituksena on perussuomalaisten jo näkyvissä oleva puoluepolitikointi hallituksessa, joka on istunut vasta noin viisi viikkoa. Perussuomalainen puolue on hallituksen heikoin lenkki. Valitettavasti.

Perussuomalaiset ovat ehtineet jo nyt nakertaa hallituksen yhtenäisyyttä.

Hallitusohjelmasta löytyy ihmiskäsitys

"Keppiä ja porkkanaa", sanoi Timo Soini hallitusohjelman esittelytilaisuudessa. Takinkäännön mestari puhui totta. Keppiä köyhille ja porkkanaa hyväosaisille.

Onko Sipilän kabinetti lainkaan ”perusporvarihallitus”?

Juha Sipilän hallitusta ja sen ohjelmaa neuvoteltaessa keskustelut ja mahdolliset kiistat pidettiin tarkasti julkisuudelta piilossa. Kansalle annettiin kuva, että ”kolme Ässää” eli puheenjohtajat Sipilä (Keskusta), Timo Soini (Perussuomalaiset) ja Alexander Stubb (Kokoomus) olivat kaikesta tärkeästä yhtä mieltä.

Mistä se nyt taas kiikastaa, Suomi?

Jäikö teiltä vaalien tuloslähetys katsomatta, ettekä vielä tiedä kuka voitti? Minäpä kerron teille, Suomessa on nyt porvarihallitus ja sillä selvä. Elvytystäkö te odotitte?

Pisararata on saatava mukaan hallitusohjelmaan

Suomi saanee kolmen suuren porvaripuolueen hallituksen, jolla on edessään raskas vastuu ja Suomen talouden pelastaminen.

Ei tämäkään hallituspohja ole helppo, mutta kolmen puolueen pohja on kuitenkin selkeämpi kuin sateenkaaren koko kirjo ja kuusi puoluetta oli. Hallitusneuvottelijoiden tehtävä ei ole helppo, sillä kyllä esimerkiksi kokoomuksen ja perussuomalaisten välillä on hyvinkin selkeitä linjaeroja.

LUOKKA-AJATTELU ON MENNEISYYTTÄ

Olemmeko heti unohtaneet, että Kokoomuksen kannatus romahti syystäkin. Kokoomus mukisematta salli pääministerin lähteä ulos pakoon pääministerin paikalta, kun ei homma enää ollut hauskaa. Toinen taas jätti menemättä ulos EU-hommiin, vaikka ÄÄNESTÄJÄT hänet sinne lähettivät. Piti jäädä tänne Vapaavuoren kiusaksi?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä