Satu Hassin politiikkablogi Ajatuksia ja havaintoja politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta IPCC

IPCC ei siteeraa eniten referoituja ilmastonmuutostieteen tutkijoita

 Olen saanut käsiini tai tietokoneelleni pari julkaisua, jotka antavat mielenkiintoista faktatietoa, ketkä julkaisevat eniten ilmastonmuutosalla, keitä siteerataan eniten ja miten IPCC toimii tässä asiassa. Tulokset ovat hämmentäviä.

Kansainvälinen julkinen salaliitto ilmastonmuutoksen ympärillä

Aluksi lyhenteiden selvitys:

CAN – the Climate Action Network – Ilmastotoimijoiden verkosto
Oxfam – Ihmiset köyhyyttä vastaan
WWF – World Wildlife Fund – Uhanalaisten eläinlajien suojeleminen
Greenpeace – Luonnon ja rauhan puolesta

Puoliempiirinen ilmastomalli toimii paremmin kuin IPCC:n malli

 Olen usein käsitellyt sitä tosiasiaa, että IPCC:n ilmastomalli antaa tällä hetkellä lämpötilaksi 1,27 astetta, joka on n. 50 % korkeampi kuin 2000-luvun keskimääräinen lämpenemisarvo 0,85 astetta, kuva 1. IPCC:n mallin mukaan lämpeneminen johtuu n. 98-prosenttisesti ihmisestä eli kasvihuonekaasujen vaikutuksesta.

Hesarin mukaan maapallo aavikoituu – todellisuudessa vihertyy

 Hesari jatkaa valitsemallaan linjalla ilmastonmuutoksesta. Tämän päivän Ulkomaan-osastolla oli lähes aukeaman artikkeli, jossa referoitiin tutkivan toimittajan Nafeez Ahmedin näkemyksiä Isisin synnystä. Ahmed kyllä myöntää, että merkittävin syy Isisin syntyyn oli geopolitiikassa, kun Saddam Husseinin jättämän valtatyhjiön tilalle syntyi kapinaliike Isis. Syyriassa Ahmedin mukaan kuivuus oli synnyttänyt maanviljelijöiden muuttoliikkeen kaupunkeihin ja kun samaan aikaan al-Assadin tukiaiset elintarvikkeille hiipuivat, niin syntyi mellakointia.

IPCC:n ilmastomalli ja tietokonemallit sakkaavat – syy kosteudessa

 Kuvassa 1 on esitetty IPCC:n ilmastomallin ja mitatun lämpötilan käyrät. Kuvasta 1 selviää, että näennäisesti kaikki näytti menevän hyvin vuoteen 2005 saakka, koska lämpötilan nousu näytti seuraavan hiilidioksidin (CO2) pitoisuuden kasvua ilmakehässä. Kun lämpötila ei ole noussut vuoden 2000 jälkeen, niin ero on kasvanut nyt noin 50 prosenttiin.

IPCC tietää hiilidioksidin osuuden kasvihuoneilmiössä vain summittaisesti

 IPCC on pääorganisaatio, joka on nimennyt hiilidioksidin syypääksi ilmastonmuutokseen, jota kutsuttiin ilmaston lämpenemiseksi ennen vuotta 2000 alkanutta lämpötilapaussia. Erikoista on, että IPCC käyttää kaavaa, jonka avulla CO2:n lämmitysvaikutus vuodesta 1750 eteenpäin voidaan laskea kolmen numeron tarkkuudella, mutta sen kokonaisvaikutusta kasvihuoneilmiössä IPCC ei tiedä kuin summittaisesti. Tähän täytyy olla jokin syy.

Ilmastomatkailua

Marrakechin ilmastokokoukseen Marokkoon on tällä hetkellä kokoontunut reilut 10000 ilmastoneuvottelijaa ja avustajaa. Tämä kokous ei ole ensimmäinen laatuaan, näitä isompia kokouksia järjestetään kerran vuodessa. Pienempiä konferensseja lienee kuukausittain. Näihin kokouksiin osallistujat ovat erittäin huolissaan ihmiskunnan aiheuttamien CO2-päästöjen ilmakehää lämmittävästä vaikutuksesta. Ja erittäin tyytyväisiä ja tärkeitä päästessään pelastamaan maapalloa ja siinä sivussa matkustelemaan herroiksi veromaksajan kustantaessa lystin.

Ilmastotutkijalta meni usko tietokonepohjaisiin ilmastomalleihin

Motto: NIhil in verbis - omnia probate: Älä luota pelkkään puheeseen, testaa kaikkea smiley

Ilmastonmuutos, osa 12: Yhteenveto eri mallien lämpötilavaikutuksista

Motto: Nihil in verbis, omnia probate – Älä luota pelkkään puheeseen, testaa kaikkea

 Olen käsitellyt aikaisemmissa osioissa kolmea ilmastomallia, joilla pyritään selittämään maapallon lämpenemistä, ja jota kutsutaan myös ilmastonmuutokseksi. Nämä teoriat ovat:

Ilmastonmuutos, osa 9: Pilvien rooli kasvihuoneilmiössä

 Motto: Nihil in verbis, omnia probate – Älä luota pelkkään puheeseen, testaa kaikkea

Pilvet näyttelevät tärkeää ja yllättävän merkittävää roolia sekä kasvihuoneilmiössä että ilmastonmuutoksessa. Tässä osiossa käyn läpi perusasioita, miten pilvet toimivat ilmakehässä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä