*

Satu Hassin politiikkablogi Ajatuksia ja havaintoja politiikasta

Ilmasto

Rikosaallot seuraavat lämpöaaltoja

”Helle saa ihmiset hikeentymään”

Sääolosuhteilla on vaikutusta ihmisten käyttäytymiseen.  Useissa eri tutkimuksissa on löydetty positiivinen korrelaatio lämmön ja väkivaltarikosten välillä. Kun ilmat lämpenevä, niin aggressiivisuus kasvaa ja myös rikollisuus lisääntyy.

Pakkanen paras poliisi (?)

Trumpin ilmastopäätös

 

Läsimaat ovat rakentaneet itsellensä toimivan maailman, mikä suurelta osin toimii konevoimalla ja tämä vaatii paljon energiaa. Tästä tulee sovittamaton yhtälö kovan kulutuksen ja energiapulan, etenkin ekoenergian, suhteen.


Tämä ilmastolle sopivan energian vaje on koko maapallon ongelma. Tosaalta USA ja EU ovat aika varakkaita, ja  jos kyseessä on maapallon tulevaisuus niin pitäisihän sen takia tehdä mitä vain.

 

Menneen maailman turvepolitiikka ei ratkaise nykypäivän ilmastohaasteita

Olin mukana Pariisin ilmastokokouksessa 2015 vaatimassa kymmenien tuhansien muiden ihmisten kanssa maailman päättäjiä torjumaan ilmastonmuutosta heti eikä kohta.

Pariisin kokous teki viimein jotain sellaista, mitä maailman johtajat olivat vitkutelleet vuosikymmeniä: sopimuksen siitä, että kaikki maat pyrkivät rajoittamaan ilmaston lämpenemisen 1,5 asteeseen. Olo on pitkästä aikaa toiveikas.

Öljylämmityksestä tulee luopua

 

Lokakuussa Norjan hallitus lähetti lausuntokierrokselle lakiehdotuksen, joka kieltäisi polttoöljyn käytön rakennusten lämmityskäytössä vuodesta 2020 lähtien. Ehdotettu uudistus  on esimerkki johtajuudesta ilmastonmuutoksen vastaisessa työssä ja on luontevaa jatkoa Norjan voimakkaalle panostukselle sähköautojen käyttöönottoon.

Epäonnistuneet ilmastokampanjat voivat johtaa uusiin päästöhuijauksiin

Säännöllisin väliajoin käydään kansainvälisiä neuvotteluita, joiden tavoitteena on vähentää fossiilisten polttoaineiden käyttöä, koska kyseiseen energiamuotoon liittyy pidemmällä aikavälillä ilmasto- ja muita ympäristöriskejä. Joskus tällaiset vähentämistavoitteet ovat erittäin kunnianhimoisia, kuten fossiilisen energiantuotannon puolittaminen 2030-luvulle mennessä tai lähes lopettaminen ja laskeminen murto-osaansa 2050-luvulle mennessä.

Ilmastonmuutos, osa 4: IPCC tuplaa kasvihuonekaasujen vaikutuksen kahdesti

Motto: Nihil in verbis, omnia probate – Älä luota pelkkään puheeseen, testaa kaikkea

YLE:n ilmastoaamuhartauden hupaisaa antia

 

 

YLE:n vihertävä toimittajakunta on päättänyt antaa meille joka-aamuisen ilmastohartaushetken ja kertoo kaikesta siitä ihmeellisestä, mitä "ilmastonmuutos" meille tekee.

Vapaa tiedetoimittaja ja tosiasiat

 

Monen vuoden takaa tunnen Hannu T:n ristiretkiä niitä ”uskovia” vastaan jotka eivät ymmärrä ilmastoon ja sen muutokseen liittyviä tieteellisiä faktoja.  Lukuisissa asioissa olen hänen kanssa samaa mieltä.

Mutta Hannu on äkkipikainen ja on äskettäin poistanut kirjoituksiani, mm. koskien globaalista pintalämpötilaa, erikoisesti NASA GISS tietoja, joita Hannun mukaan on peukaloitu (James Hansen) mikäli ne eivät osoita lämpenemistä.

Yhtäkkinen jyrkkä nousu Maapallon keskilämpötilassa

Kun jokunen päivä sitten katselin NASA:n käyrää Maapallon viime kuitten kesilämpötilasta näkyi aivan poikkeuksellinen ja jyrkkä nousu. Nousu on alkanut vuodenvaihteessa 2015…2016.

Tämä ilmiö näyttää hyvin poikkeukselliselta, ja ihmettelen miksi asiasta ei olla pidetty enemmän meteliä? Se, joka ihmetyttää on ilmiön jyrkkyys ja suuruus, kun Maan keskilämpötila muuten viimeiset 20 vuotta on muuttunut keskimäärin aika vähän!

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä