*

Satu Hassin politiikkablogi Ajatuksia ja havaintoja politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Ihmiskauppa

Suomi laillistaa ihmiskaupan!

Parkkeerasin pakuni torin laitaan. Tori oli täynnä ihmisiä, jotka joivat ja polttelivat kuka mitäkin. Joukko oli multikulti kertaa kaksi. Torin täytti kansainvälinen väritys ja useat kielet. Avasin ikkunan, jonka takana oli useita hymyileviä kasvoja. Torin meteli soljui sisään pidättämättä.

Aplodit ihmiskaupan tukemiselle

Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli kokouksessaan 16.11.2016 ”liikkuvan väestön” hätämajoitusaloitetta, jonka perusteella Helsinki jatkossa myöntää hätämajoitusta kaikille riippumatta siitä, onko henkilö maassa laittomasti. Perusteena käytettiin perustuslain pykälää 19, jonka katsotaan siis koskevan kaikkia, myös laittomasti maassa oleskelevia henkilöitä.  Helsingin sosiaaliviraston ohje on aiemmin myöntänyt hätämajoitusta kerran ja lähtökohta on ollut se, että henkilön tulee poistua maasta.

Räsäsen ja Biaudetin tiedot seksin ostokiellosta kaipaavat päivitystä

Talouselämä kertoi, että Päivi Räsänen (kd) ja Eva Biaudet (rkp) jättivät yhdessä lakialoitteen, jossa "seksuaalipalvelujen ostamiselle esitetään täyskieltoa ihmiskaupan torjumiseksi. Seksin myymisen kohteluun aloitteessa ei esitä muutoksia."

Viimeksi seksin oston täyskieltoa edistettiin vuonna 2012. Silloin aloitetta vastustettiin mm. seuraavilla seikoilla, jotka pitävät yhä kutinsa:

Seksinostokielto olisi tekopyhää ja haitallista

Edellisen hallituksen aikaan armon vuonna 2012 silloinen kielto- ja kyykytys-, anteeksi oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (RKP) esitti, että seksin osto tulee kriminalisoida. Maton alle lakaisua kannattamaan asettui myös Päivi Räsänen (KD), mutta se tuskin yllätti ketään.

Seksityöhön harvoin liittyy ihmiskauppaa

Feministien vuoro - nimisellä blogialustalla Niina Vuolajärvi ja Elina Halttunen-Riikonen oikovat sensationalistisen median ja myös asiallisempien toimijoiden luomia mielikuvia seksityöstä pelkkänä ihmiskauppana - kirjoittajat toteavat tutkimukselliseen aineistoon perustuen, että seksityössä kaikkineen vain harvoin on  kyse ihmiskaupasta. 

Seksinostajan vastuuttomuus

Yllättävän vähälle julkiselle huomiolle on jäänyt uutinen Itä-Suomen Yliopistolla lehtorina toimineen miehen saamista ihmiskauppa-, pahoinpitely- , seksuaali- ja muutaman muun rikoksen tuomioista. Tekoihin verrattuna yhdistetty tuomio on tällä kertaa kohtuullisen ankara - mies tuomittiin ehdottomaan vankeuteen yhdeksäksi vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi.

Merkillepantavaa rikosluettelossa ja teon kuvauksissa on törkeän ihmiskaupan ja seksuaalisen hyväksikäytön uhrin ikä ja häneltä seksiä ostaneiden asiakkaiden runsas määrä :

Ranska kielsi seksin oston - Suomen seurattava perässä

Ranska on hyväksynyt seksin oston kieltävän lain. Lakia rikkovia uhkaavat jopa 3 500 euron sakot. Kiistely lakiesityksestä ehti kestää liki kaksi ja puoli vuotta.

Paritus on kielletty kaikkialla Euroopassa, mutta Ranskasta tuli vasta viides maa, joka kriminalisoi seksin ostamisen.

Toivottavasti Suomi on kuudes maa, joka lähettää kaupallisen seksin ostajille viestin, ettei toisen ihmisen keho ole kauppatavaraa. 

Kuka pyörittää miljardiluokan ihmiskauppaa Euroopassa?

 

Kuka pyörittää miljardiluokan ihmiskauppaa Euroopassa?

*

Vuoden 2015 kuluessa saimme kuulla eri lähteistä niistä suurista summista, joita pakolaisiksi/turvapaikanhakijoiksi/maahanmuuttajiksi lähteneet, pääosin Lähi-Idästä ja Pohjois-Afrikasta kotoisin olevat, ja Eurooppaan pyrkivät ihmiset ovat joutuneet matkastaan maksamaan.

Itärajan turvapaikanhakijat ja Biaudet

Itärajan ylittäminen polkupyörillä kiellettiin turvaliisuussyistä ja tämä on tukahduttanut täysin turvapaikanhakijoiden tulon Venäjältä Suomeen. Rajaa ei saa ylittää, kuin ajoneuvon kyydissä. Turvapaikanhakijat eivät voi palkata venäläistä autoilijaa tuomaan heitä rajan yli, koska kyse olisi silloin ihmiskaupasta. Eva Biaudet on pitänyt niin suurta ääntä ihmiskaupasta, että nyt Suomessakin suhtaudutaan vakavasti ihmiakauppaan, ja rajaviranomaiset nostaisivat heti syytteet, jos venäläiset alkaisivat maksua vastaan kuljettaa turvapaikanhakijoita rajan ylitse henkilöautoilla tai busseilla.

Kepu pettää aina ja persut!

Sipilän hallitus ilmoitti toteuttavansa tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa ja ottavan 700 pakolaista.

Hallituksen vetäjän Juha Sipilän toimet osoittavat kuitenkin ihan jotakin muuta. Hän laittoi jopa oman perheensä alttarille kumotakseen tiukan maanmuuttopolitiikan ilmoittamalla, että hän ottaa vastaan omaan kotiinsa pakolaisia.

Sipilän otteet levisivät ympäri maapallon ja varsinkin ihmiskaupan rikollisjärjestöille, jotka nyt tietävät, että Suomen pääministeri toivottaa välittämänsä pakolliset tervetulleeksi maahan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä