Satu Hassin politiikkablogi Ajatuksia ja havaintoja politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Yksityinen terveydenhoito

Vangitkin vanhuksia paremmassa asemassa

Vanhustenhoidon ongelmat ponnahtivat jälleen esille Esperi Caren vuoksi, jonka jälkeen poliitikot oikealla ja vasemmalla ovat sättineet toisiaan. Kysymys ei saisi olla vain yksityisen ja julkisen terveydenhoidon vastakkainasettelusta, sillä olemassa on hyviä ja huonoja kokemuksia molemmista. Vanhustenhoito soveltuu kuitenkin varsin huonosti voitontavoitteluun ja valinnanvapaudeksi verhoiltuun tulonsiirtoon. Finnwatchin mukaan yhtiö välttelee veroja korkojärjestelyllä ja enemmistö omistuksesta sijaitsee Jerseyn veroparatiisin rahastoissa.

Julkisen terveydenhuollon palvelu ala-arvoista

Viime viikon blogi jäi väliin sairastelun johdosta. Ajattelin nyt kirjoittaa viime viikon kokemuksista julkisen terveydenhuollon palvelusta. Viime maanantaina sain lähetteen työterveyshuollosta Meilahden korvaklinikalle. Paikalle päästyäni minulle kerrottiin, että korvapäivystys ei ole enää vuoteen sijainnut Meilahdessa vaan on siirtynyt Kirurgiseen sairaalaan.

Sote-uudistuksen todelliset hyötyjät?

Sote-alalla käy hirmuinen vilske, kuten Kauppalehti mukaillusti aloittaa uutisensa (Kauppalehti 20.6.2016). Sote-uudistus etenee askel askeleelta virkamiesten ja poliitikkojen toimesta. Kunnissa ja maakunnissa mietitään, mitä tehdä ja miten yksityisten toimijoiden kaivaessa vimmatusti lähtökuoppiaan, joista ponnistaa tuleville sote-markkinoille voitokkaasti.

Vastauksia julkisen terveydenhoidon kritiikkiin

 

Julkista terveydenhoitoa kritisoidaan odotusaikojen pituudesta, usein syystäkin. Joudumme odottelemaan palvelua terveyskeskuksissa siksi, että henkilökuntaa on aivan liian vähän. Sitä on vähän kahdesta syystä: ei kouluteta tarpeeksi eikä makseta tarpeeksi palkkaa.

Tahallisella lääkäripulalla on edistetty yksityistämistä, ja se on kaiken poliittisen toiminnan tavoite, maksoi mitä maksoi.

Sairaanhoitojärjestelmämme on taloudellisessa mielessä liiankin tehokas. Yksityiseen terveydenhoitoon nojaavassa Yhdysvalloissa kustannustaso on kaksinkertainen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä