Satu Hassin politiikkablogi Ajatuksia ja havaintoja politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Yhteiskunnallinen vaikuttaminen

Nuori, 5 syytä miksi sinun kannattaa äänestää sunnuntaina

Katukuva kuhisee pieniä Vihreitä naisia ja isoja Perusmiehiä, kahvia ja paperiläpyskää tuputetaan jokaisella kadunkulmalla. Selvästi kuntavaalit ovat täydessä tohinassa. Tuleva sunnuntaina on THE päivä, jolloin moni kansalainen raapustaa numeroita lapulle puukopperon suojissa. Jos olet 18-25 –vuotias nuori, todennäköistä kuitenkin on, että sinä et ole yksi näistä numeronraapustelijoista. Ehkä sinua ei kiinnosta? Ehkä koet, ettei sillä raapustatko numeron paperiin, ole mitään merkitystä?

Tasa-arvotoiminnan symmetria

Kenen hallussa on kansallinen tasa-arvovaikuttaminen? Onko tasa-arvon kehittäminen molempien sukupuolten yhteinen tavoite? Toteutuuko tämä kirkas ajatus käytännössä? Keskustelu on varsin yksinapaista, sillä suhteessa lukuisten naisjärjestöjen näkyvään vaikuttamistyöhön, ovat miesnäkökulman ajatukset jääneet vähälle huomiolle.

Sadankomitean rauhanpalkinto bloggaaja Sakari Timoselle

Pitkän linjan antimilitaristinen rauhanjärjestö Sadankomitea on tänä vuonna myöntänyt rauhanpalkinnon myös pitkän linjan yhteiskunnallisena vaikuttajana, paikallistason poliittisena puurtajana ja kansallisesti tunnettuna bloggajana kunnostautuneella juukalaiselle Sakari Timoselle.  Palkinto on keraamikkotaiteilija Miia Kallion teos Rauhanlaiva.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä