Satu Hassin politiikkablogi Ajatuksia ja havaintoja politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Vertaisarviointi

Rikos ja rangaistus

Infraäänestä on tehty tutkimusta, kunnille ja viranomaisille on vakuutettu, että tuulivoimalan aiheuttamista infraäänistä ei ole haittaa asukkaille niiltä etäisyyksiltä, minne niitä yleensä sijoitetaan asutuksesta.

Entä jos vakuuttelut eivät pidäkään paikkaansa, tutkimukset ovat virheellisiä ja antavat väärää informaatiota päätöksentekijöille. Näin on käynyt Falmouthissa ja näin on käymässä 21 yhteisölle Massachusettsin alueella, USA:ssa.

Ilmastotutkimus pseudotiedettä?

 

Hallituksia on harhautettu pseudotieteellä!

 

Kuinka huonoa tiedettä hallitukset ovat käyttäneet päätöksenteon tukena. Wall Street Journal julkaisi kirjoituksen, jonka mukaan puolet tutkimuksista ovat luultavasti vääriä!? ”Half the results published in peer-reviewed scientific journals are probably wrong.”

 

Tuulivoimalat aiheuttavat todistetusti stressiä ja unenpuutetta

[Lopulta hallituksen selvitys osoitti, mistä ihmiset ovat varoittaneet jo vuosia: tuulivoimalat voivat saastuttaa omalla tavallaan. Uusi raportti toteaa, että on "jonkin verran näyttöä", että ne voivat tuoda "merkittävää harmia" paikallisille yhteisöille liiallisen melun muodossa, ja ehdottaa, että tuulivoimalat pitää ehkä sammuttaa tietyissä olosuhteissa.

Tutkittua tietoa tuulivoimasta

Tuulivoimaa ja tuulivoimaloiden melua on tutkittu hyvin vähän. Tietomme ovat vajavaisia, emmekä ymmärrä vielä kaikkea tuulivoimaloista aiheutuvan melun terveyshaitoista?

Tutkimusta on teettänyt pääasiassa tuulivoimateollisuuden kustantamat tutkimuslaitokset. Mitään riippumatonta, vertaisarvioitua tutkimusta ei ole olemassa.

Tuulivoimamelusta ei löydy tutkimusta

Tutkimusta tuulivoimamelusta ei ole olemassa, sanoo Kerstin Persson Waye, ympäristöterveyden professori (The Sahlgrenska Academy is the faculty of Health Sciences at University of Gothenburg).

Suomessa rakennetaan kiireellä teollisuusluokan tuulivoimaloita, mutta mitä ne aiheuttavat sijoittuessaan ihmisten asuntojen läheisyyteen, siitä ei ole tietoa! Mitään tutkimusta ei ole Suomessakaan asiaan liittyen käynnistetty.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä