Satu Hassin politiikkablogi Ajatuksia ja havaintoja politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Vapaa media

Demokratiaa on puolustettava, siis ihan pakko

Kuin kirjan otsikolla aloitan blogin - demokratiaa on puolustettava -. Demokratia ( demos - tavallinen kansa ja kratos - valta, hallita ) tuo kohtuu uusi yhteiskunta- ja hallintomuoto ihmiskunnan historiassa. Vuonna 1906, meillä Suomessa tuli voimaan hallintojen ensimmäiset todelliset tasa-arvoiset demokraattiset ääni- ja ehdokasoikeudet.  Siis "rispektit" meille, ensimmäisenä koko maailmassa, nämä sukupuoleen, asemaan tai etniseen taustaan rajoittumattomat ääni- ja ehdokasoikeudet.

YLE:ssä väkisinkin jokin mättää

Tämän päivän Yle-uutinen on Ruben Stillerin lähtö pois televisiosta. Nyt on kyseessä jo neljäs juontaja, joka jättää ajankohtaisohjelmien teon. Aiemmin ovat irtisanoutuneet Jussi Eronen, Salla Vuorikoski ja muutama päivä sitten Susanne Päivärinta.

Ruben Stiller viittaa terveysongelmiin. Rehellisesti sanoen, selitys ei tunnu kovin uskottavalta. Ilman noita kolmea aiemmin lähtenyttä olisin varmaan tuohonkin selitykseen tyytynyt, nyt en tyydy. Jotain tapahtuu Ylessä ja siihen taipumattomat ja  tyytymättömät äänestävät jaloillaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä