Satu Hassin politiikkablogi Ajatuksia ja havaintoja politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Valhemedia

Valhemedian unohtamat uutiset

Suomen luotettava valhemedia "unohtaa" sopivasti uutiset jotka eivät sovi sen narratiiviin.

Esimerkiksi Wikileaksin vuotamia paljastuksia ei juurikaan käsitellä luotettavassa valhemediassamme.

Tässä on esimerkki merkittävästä Wikileaksin tekemästä paljastuksesta johon luotettava valhemediamme ei koske kepilläkään:

 

us state apartment released cabel al qaida

 

https://wikileaks.org/clinton-emails/emailid/23225

 

Selitys tekstissä esiintyvään lyhennykseen

AQ= Al Qaida

 

Vihaa*, valhetta ja muunnelmia mediatotuuden vierestä

Mediassa käydään väkevää debattia valemedioista [1, joista on syntynyt uhka. Millainen uhka? Perinteellinen media pitää kiinni asemastaan neljäntenä valtiomahtina – kuten se ennen olikin, jopa presidentin tekijä. Lukijat ovat osin pioneereina nousseet barrikadeille uutisvirran muuntuessa tarkoitushakuiseksi, jopa manipulaatioksi

 

Pimeän puolen vaikutus* – sosiaalinen media

Sosiaalisuus ymmärretään inhimillisenä ja läheisenä ihmisyyttä kuvaavana sanana. Media taas nähdään paljolti perinteellisen tiedonvälityskanavan sanana, jossa lukija uskoo, ei usko – epäilee ja kopioi innolla ja vastahankaisena – kertoen otsikoita eteenpäin – totena tai valheena.

Läntisen median manipulaatio eli West trolling

Läntinen manipulaatiomedia käy kovaa informaatiosotaa [1 – lupauksensa mukaisesti, kun Pietarista löytyi trollitehdas [2 – ilman tarkempia todisteita. Voimme nyt todeta todisteiden edelleen puuttuessa, että kyseessä oli Glonass-tietotarkistuskeskus, jossa asiaansa vihkiytyneet kokeilivat erilaisia tiedonsaanto- ja syöttömenetelmiä, osana testiä, jossa katsottiin paikannuksen osumista tietovirtoihin.

 

Perinteellisen median väkevä vastakkainasettelun taistelu!

Tänään lukeva kansa ei paljoa arvosta perinteellistä mediaa – ei siis luota siihen [1. Nyt tämä media käy kovaan sotaan niin sanottua valhemediaa vastaan osoittamalla taitavaa toisen vaihtoehdon totuutta omistajiensa sekä tarvearvomaailmojen näkökulmasta.

 

Valheuutisointia ennen totuudenjälkeistä aikaa: virallinen media vuonna 1968?

Helsingin Sanomien valokuvaaja V.K. Hietanen tallensi syksyllä 1968 kuvasarjaan presidentti Urho Kekkosen ja Aleksei Kosyginin salaisen tapaamisen jäänmurtajalla Hankoniemen edustalla. Lopulta kuvista julkaistiin vain yksi ruutu, joka kuvaajansa mukaan, "valehtelee enemmän kuin mikään muu kuvani. Kuvassa ollaan niin ystäviä kuin olla voi. Näkemykseni mukaan tilanne oli hyvin tulehtunut heidän välillään."  - Yle

Tutkiva journalismiko?

 Olisiko Nykyajan mielenkiintoisin ilmiö on Some. Tutkivan journalistin, eli tosiasioihin ja faktoihin perustuvan journalismin aika on jossain Kekkosen aikojen tasolla, jopa paljon huonompi. Nyt on ikäänkuin pakko myydä valheita ja epätosia asioita jottei menettäisi maksajia.
En kadehdi toimittajia, he ovat todella vaikean asian kanssa tekemisissä. Pysyäkö töissä myynnin lisäämiseksi vai ollakko rehellinen.?
Ei tämä ongelma ole uusi!

Ritarilliset rivitoimittajat - toimituksiin muitakin kuin kepu-kahlittuja

 

”Otan kantaa yhteis­kun­nal­lisiin asioihin, olen kiinnostunut politiikasta, seuraan mediaa, mutta en lähtisi missään tapauksessa itseäni media-ryvettämään ja hakemaan kepulisti-leimaa otsaan. Kiitos, mutta ei kiitos.” Jotenkin tähän tapaan vastaavat useat tavallisen fiksut kansalaiset, kun heiltä kysyy kiinnostusta lähteä toimitustyöhön minkä tahansa puoluekahlitun valtamediaa edustavan toimittajakeskittymän palkkalistoille.

Trump-uutisointi kuin kreikkalaista kirjanpitoa

Vanhan median harjoittama Trump-uutisointi on luotettavaa kuin kreikkalainen kirjanpitäjä. Tässä tuleekin nyt hieman analyysia viime viikon journalistisista rimanalituksista.

Yleisradion toimittaja Risto Mattila kirjoitti 26.1.2017 Ylen nettisivuille laajaa kiinnostusta herättäneen jutun, jonka hän otsikoi sanoin ”Lehti: Yhdysvaltain kovin ja kokenein johto erosi, eivät halua palvella Trumpia” (katso kuvaa) antaen näin ymmärtää, että ulkoministeriön virkamiehet olisivat joukkoirtisanoutuneet protestiksi Trumpille.

 

Edessä neljä vuotta taistelua mediaa vastaan

Valkoisen talon lehdistösihteerin viran sanotaan olevan vaativin tehtävä heti presidentin jälkeen. Hän on päivittäin median ristitulessa selventäen ja usein myös selittäen hallinnon linjauksia ja presidentin kommentteja parhain päin. Esimerkiksi Ari Fleicher ja Tony Snow tulivat tunnetuiksi hyvin taitavina ja diplomaattisina sanankäyttäjinä, jotka onnistuivat rauhoittelemaan presidentti George W. Bushin antamia kommentteja.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä