Satu Hassin politiikkablogi Ajatuksia ja havaintoja politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Turkin sotilasvallankaappaus

Tulevatko seuraavat turvapaikanhakijat Turkista?

Kokoomus-konkari Pertti Salolainen päivitteli tänään twitterissä Turkin vallankaappausyrityksen jälkeisten puhdistusten viimeisintä, journalisteihin kohdistuvaa vaihetta. Itse aloin pohtia olisiko hiljattain Suomen laista poistetulle humanitaarisen suojelun pykälälle nyt tarvetta ja kerroin mietteeni Salolaiselle.

Turkkilainen Pokèmon Go

Viime päivien uutisia ovat hallinneet varsin erilaiset tapahtumat, joista voi myös löytää yhteläisyyksiä. Turkin epäonnistunut vallankaappaus ja Pokèmon Go-pelin aiheuttama huuma ovat saaneet ihmiset kaduille.

Turkissa presidentti Erdogan suojatteineen metsästää vallankaappaukseen osallisia ja nykyhallintoa vastustaneita sotilaita ja virkamiehiä. Pokémon Go:ssa taas jahdataan pelihahmoja.

Molemmissa ajojahti näyttää olevan yhtä kiihkeää.

Erdoganista uusi Saddam?

Kuin valmiiksi kirjoitettuna löytyi Recep Tayyip Erdoganilta listat vallankaappausyrityksen syyllisistä. Kaukaisimmat asuvat Amerikassa. Gülen, Erdoganin pääsyytetty, on islamisti ja armeija maallinen. Kovin mielikuvituksekas Turkin presidentti ei syyllisten etsimisessä siis ole, jos aatteelliset keskinäiset vastustajat ovatkin liitossa (kuten itse tuon pintatiedoin käsitän).

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä