Satu Hassin politiikkablogi Ajatuksia ja havaintoja politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Transgender

Feminismi vahvistaa sukupuolten eron

                                 

Aloite muunsukupuolisten terveydenhoidon turvaamiseksi

Tein tänään Helsingin kaupunginvaltuustossa aloitteen muunsukupuolisten henkilöiden hoidon turvaamiseksi. Hoito kuuluu kaikille - se on ihmisoikeuskysymys.

HUS:n sukupuoli-identiteetin transpoliklinikan linjauksen mukaan muunsukupuolisuusdiagnoosilla F64.8 ei ole enää mahdollista tulla lähetetyksi potilaan tarvitsemaan terveydenhoitoon. Trans- ja muunsukupuolisten hoidon tulee perustua yksilön tarpeisiin. Hoitopäätösten tulee olla läpinäkyviä, ja tapahtua yhteistyössä hoidettavan kanssa. Tämä ei toteudu, mikäli potilaalta kielletään hänen tarvitsemansa hoito.

Mitä jos transihmiset eivät tekisikään itsestään friikkejä?

Yhä useammin on Suomessa havaittavissa, että sukupuolivähemmistöt ovat alkaneet hyppäämään SJW-tyyppien (suomi-versio: puolestaloukkaantujat) kelkkaan, ja täten tehden itsestään kaikesta loukkaantuvia kitisijöitä, joiden kanssa kukaan ei halua olla missään tekemisissä.

Kuvahaun tulos haulle triggered

Friikiksi ei siis tee itse sukupuolivähemmistöön kuuluminen, vaan sen, että kaikki ympärillä olevat ihmiset joutuvat varomaan puheitaan ja pelkäämään, etteivät loukkaa tätä transihmistä.

Muunsukupuolisuus

Näin Pride-viikon päätteeksi on ehken syytä hieman kerrata keskeistä HLBTIQ-sanastoa ihan vai syventämään yleistä tietoisuutta.

Transgender l. muunsukupuolinen  on yleistermi, mikä kattaa suuren joukon ei-binääriseen sukupuolijärjestelmään kuuluvia ihmisiä.  Wikipedian kyseenalaistamattoman artikkelin mukaan :

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä