Satu Hassin politiikkablogi Ajatuksia ja havaintoja politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Taloudelliset kytkökset

Lainsäätäjien etuoikeus miljoonabisneksiin turvataan lehmänkaupoilla

Itsepetos on petoksista typerin. Hallituksen politiikka tukee tuulivoiman rakentamisia verovaroilla, nyt valtion ohjauksessa oleva yhtiö ostaa Taalerin tuulisähkön, ja veroja maksetaan Irlantiin. Olisiko jo selvillä tuulivoimaloiden omakäyttösähkön määrä, vai annetaanko rahaa tyhjästä, vrt. - syö enemmän kuin tienaa?

 

Poliitikot hyväksyivät lobbauksen huijaukseen

Vapaan kilpailun tilanteessa Euroopan unionin jäsenvaltiot eivät voi harjoittaa kilpailua rajoittavaa tai ”markkinoita häiritsevää” tukipolitiikkaa. Suomessa syöttötariffi/takuuhinta tuulivoimalle oli paha töppäys, pitää nopeasti ratkaista kuinka saadaan vähimmin vahingoin purettua valheelliseen lobbaukseen perustuva huijaus.

 

"RATSIOITA JA PIDÄTYKSIÄ 8 MILJ. € TUULIPETOKSESSA"

Deutsche Bank ja Trump?

Saksan suurin liikepankki, ongelmapankki Deutsche Bank, on Wall Street Jounalin mukaan rahoittanut Donald Trumpin liiketoimia noin 2,5 miljardilla dollarilla. Tämä huolimatta siitä, että monet yhdysvaltalaisista finanssitaloista olivat jo lopettanut hänen hankkeidensa rahoittamisen. Näitä finanssitaloja ovat mm. Goldman Sachs, Citigroup ja Morgan Stanley, koska niin monet Trumpin hankkeista olivat epäonnistuneet.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä