Satu Hassin politiikkablogi Ajatuksia ja havaintoja politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomalaiset vs. turvapaikanhakijat

Vaaliteltalla: Irakilainen persu ja muita tositarinoita

Vaaliteltoilla tapaa monenlaisia ihmisiä, mutta melkein aina mukavia! Tarjosin vaalimainostani irakilaiselle, joka oli kuulema tullut Suomeen Saddamia pakoon – eli poliittisena pakolaisena – vuonna 2005. Hän oli ilahtunut esitteen tarjoamisesta ja sanoi äänestäneensä viime vaaleissa perussuomalaisia. Mies oli kuitenkin pettynyt puolueen hajoamisen ja siihen liittyvien asioiden vuoksi. Hän oli sitä mieltä, että nykyisin turvapaikkaa tullaan hakemaan tyypillisesti, jotta voidaan hyväksikäyttää Suomea.

Rikostilastointi kansalaisuuden vai kansallisuuden mukaan?

Helsingissä 54 % raiskauksesta epäillyistä on poliisin uusien tilastojen mukaan 'ulkomaalaisia' - uusisuomi.fi/kotimaa. Prosenttiluku olisi kaiketi jonkin verran suurempi, jos mukana olisivat myös ulkomaalaistaustaiset Suomen kansalaiset eli merkittävä osa ns. maahanmuuttajista.

Puhuttaisiinko vihdoin asiasta?

Tällaisia ulostuloja tarvitaan nyt, kun vuosia on toitotettu, että kaikki hyvin, kaikki on ihanaa, kulttuurit ja erilaiset uskonnot ovat rikkaus. Kaikki on hyvin. Lisää, lisää...

 

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005965769.html

 

Sinisilmäisyys sokaisee:

"Sohrabi kokee, että pohjoismainen tasa-arvo ja vapaus ovat tehneet suomalaisista sinisilmäisiä.

 

Voiko vihapuhe radikalisoida?

En usko että vihapuhe radikalisoisi mitenkään massiivisesti, ei se nyt ainakaan ketään fiksua ihmistä helposti mitenkään hetkauta.  Mutta kun esimerkiksi maahan tulleita turvapaikanhakijoita alkaa olemaan tuhansissa, niin joukkoon mahtuu monenlaista yksilöä ja monenlaista persoonaa.

Suomi Maidanin nöyryytys oli virhe

Kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat jatkavat edelleen leiriytymistään Helsingin keskustassa samalla, kun tätä vastaan mieltä osoittaneiden leiriytyjien käskettiin purkaa leirinsä. Nyt nämä Suomeen taikasanalla tulemista ja maahan väkisin jäämistä vastustavat suomalaiset eivät saa enää edes kävellä Rautatientorin kautta tai nousta bussiin torin pysäkeiltä - näin on ylikomisario Taponen määrännyt.

Trumpituttaako?

Olen ollut kovan flunssan kourissa kohta viikon ja viime viikolla minulla oli aikaa katsella uutislähetyksiä ja lukea mediaa ja somea runsaasti, niin kotimaista kuin kansainvälistä. On oikeastaan aika vaikea pukea ajatuksiaan sanoiksi mutta yritetään.

Vähäväkisen kohtuuton kohtelu

On turha luoda ahdistunutta keskinäistä taistelua siitä, miten turvapaikanhakijoiden tulva järisyttää kansalaistemme oikeusturvaa.

Jokainen suomalainen, jonka elinpiirissä maksuvaikeudet on arkipäivää, ei voi olla ahdistumatta mielikuvasta, jossa muukalaiset vievät heiltä senkin, jonka he uskoivat itselleen kuuluvan.

Maamme työttömien ja syrjäytyneiden elämäntilanne on julma.

Koti viedään, jos vuokraa ei kyetä maksamaan tai maksamattomat auntolainalyhennykset vilkuttavat punaisella.

On tärkeää tunnistaa, mistä muukalaisviha syntyy.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä