Satu Hassin politiikkablogi Ajatuksia ja havaintoja politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Sisäilmaongelma

Kun jokainen koulu kärsii sisäilmaongelmista

Piskuinen kuntamme läntisellä Uudellamaalla on tilanteessa, jossa kunnan kaikki kolme koulua kärsivät sisäilmaongelmista.

Edellisen valtuustokauden lopulla tehtiin Siuntiossa päätöksiä, että oppilaat tulee nopealla vauhdilla siirtää puhtaisiin väestötiloihin, eli tilattiin moduulikouluja. Todettiin, että ollaan tilanteessa jossa on mahdollisuus tehdä jotain uutta ja erillaista.

Alkoi uuden valtuuston kausi.

Hometta korvien välissä

Olen seurannut viimeisen kymmenen vuoden ajan käytyä homekoulukeskustelua suuresti ihmetellen. Tuntuu siltä, että jokainen kansalainen on aivopesty uskomaan tätä sisäilmaongelmapropagandaa, ongelmaa jota ei oikeasti ole olemassakaan. Minulla on nopea lääke sille, joka kokee, että työpaikalla on sisäilmaongelma. Mene ulkotöihin! Entäpä, jos koet, että asunnossasi on hometta? Osta teltta ja asu ulkona!

Oikeus terveelliseen lähikouluun

Helsingissä, kuten kaikkialla Suomessa, on laukeamassa käsiin koulujen ja päiväkotien homepommi. Ilta-Sanomat uutisoi pari päivää sitten, että yli kolmannes maamme opettajista työskentelee kouluissa, joista on viimeisen vuoden aikana löytynyt terveydelle haitallinen sisäilmaongelma. Yli kolmannes – miettikääs sitä hetki.

Elääkö lapsesi päivät homeen keskellä?

 

 

Kun raitiovaunu menee rikki, se korjataan. Kun kaukolämpöputki menee poikki, se vaihdetaan. Kun koulu tai päiväkoti on homeessa, neuvotaan avaamaan ikkunat. Lapsesi voi viettää viisi päivää viikossa ja 8 tuntia päivässä homekoulussa tai -päiväkodissa.

Kokoomus on ottanut kuntavaaliteemakseen koulutuksen. Vihreät ovat omien sanojensa mukaan aina pienen puolella. Kuinka on mahdollista, että Helsingin valtapuolueet ummistavat silmänsä toimilta, joissa otetaan tietoisia riskejä lasten terveyden kustannuksella?

Sisäilmasiedätyksellä Sairastetut- mielenilmauksessa

https://.be 

Minun puheeni Turun mielenosoituksessa 2.11.2016

Minulla tämä sairaus on kuulunut ja se on myös näkynyt. Minua ei ole koskaan epäilty psyykkisesti sairaaksi. Minä sairastuin työpaikallani Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Siellä oli hometta.

Olen Sisäilmasiedätyksellä sairastunut sairaanhoitaja-terveydenhoitaja

Nimeni on Hilkka Nivukoski ja olen

Oulun Vammaisneuvoston jäsen,

Sisäilmasairaus ei ole mielen sairaus eikä älyn vajavaisuutta

Sisäilmasairaus ei ole mielen sairaus eikä älyn vajavaisuutta

Tiistaina 6.9.2016 pidettiin Helsingissä Kansalaistorilla Vihaisten äitien järjestämä mielenosoitus terveemmän sisäilman ja lasten terveyden puolesta. Puhujina oli useita lääkäreitä, mikä oli todella ilahduttavaa. Tässä maasta löytyy siis lääkäreitä, jotka ottavat sisäilmasairauden tosissaan, ja pitävät lähtökohtana sitä että lääkäri uskoo mitä potilas kertoo.

Kuka huolehtii rakennettavien koulujen ilmastoinnista?

Suomessa tehdään vuodessa yli 1,6 mrd euron vahingot purkamalla kouluja ja päiväkoteja vain huonon sisäilman vuoksi. Rakennetaan samalaisia tilalle, eikä huomata, että samat virheet tuli tehtyä. Sitten taas käytetään rakennuksia 20 vuotta ja ollaan samassa pisteessä. Eikö kenenkään mielessä käy kysymys miksi? Mistä tämä johtuu? Pitää etsiä syitä, ei seurauksia. Seurauksilla todetaan vahingot, syiden selvittämisellä ja korjaamisella estetään vahingot.

Ratkaisuja sisäilmaongelmiin

jatkoa 31.7. julkaisemaani kirjoitukseen

 

Osa II Sisäilmaongelman ratkaisemisesta

 

Sisäilmaongelmien hinta ja vaikutukset

 

Osa I Sisäilmaongelmien hinta ja vaikutukset

 

Sisäilmasta sen ongelmista on mediassa puhuttu jo vuosia, mutta kovin hymistellen. Ongelmien todellinen laajuus ja niiden hinta jätetään piiloon, sillä tilanteen korjaaminen on kallista, erittäin kallista. Uskallan kuitenkin väittää, että korjaamatta jättäminen on vielä paljon kalliimpaa.

Terve koulu - homeongelmat kuriin 

Home- ja kosteusvauriot ovat vakava ongelma koululaisten arjessa. On ikävä tosiasia, että Suomessa ei ole useista toimista huolimatta edelleenkään kyetty merkittävästi vähentämään kosteus- ja homevaurioista aiheutuvia terveyshaittoja, kansantaloudellisia menetyksiä eikä torjumaan uusien kosteusvaurioiden syntyä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä