Satu Hassin politiikkablogi Ajatuksia ja havaintoja politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Sakotus

Autoilijat taas rokotuksen kohteena

Päivän Iltalehti kirjoittaa, että hallitus esittää rikesakon lopettamista ja tilalle tulee liikennevirhemaksu, ja jo 1-5 kilometrin ylinopeudesta aletaan antaa 70€ sakko. Samoin 5-10 kilometrin ylinopeudesta aletaan sakottamaan 100€.

Rikesakot kouluun

14.10. Iltalehti    Raivokohtaus luokassa - nyt puhuvat luokanopettajat: "Onko aikuisen auktoriteetti katoamassa kokonaan?"

Iltalehti kysyi opettajilta, miten he suhtautuvat lahtelaiskoulussa sattuneeseen tapaukseen, jossa malttinsa menettänyt opettaja päätyi nettivideoon.

- Nykynuoret voivat entistä huonommin, Iltalehden haastattelemat opettajat arvioivat.

- Moni hämmästeli, mikseivät nuoret enää kunnioita aikuisia.

Millainen tuomio luo lynkkaajan? Turvallisuuden tunteen kriisi Suomessa osa 2

Viime aikoina olemme saaneet lukea median tekemistä kyselyistä, että kansalaistemme turvallisuuden tunne on vakavassa kriisissä. Kansa ei luota enää poliisivoimien resurssien riittävyyteen, tuomiovallan tuomioihin eikä armeijan maanpuolustuskykyyn. Miten näin on päässyt tapahtumaan? Artikkelisarjassa vuorossa sanktiot.

Sanktioiden ongelmat:

Ylinopeus on kenties hyväksytyin rikos

Ylinopeus. Sana tuo mieleen monenlaisia mielleyhtymiä. Kaahareita, vastuuttomuutta, välinpitämättömyyttä. Mutta myös tavallista rutiinia. Näemme päivittäin ympärillämme kymmeniä ylinopeutta ajavia kuljettajia. Ylinopeus on Suomen yleisin rikos ja siksi myös kenties hyväksytyin. Sattuuhan sitä.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä