Satu Hassin politiikkablogi Ajatuksia ja havaintoja politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Robottiautot

GPS-järjestelmän merkitys nykymaailmassa - mitä jos se ei toimikaan?

Lapissa tapahtunut GPS-häirintä aikaansaaden mm varoituksen ilmaliikenteelle alkoi mietityttämään itseäni GPS-järjestelmän tärkeyden ja mahdollisten haavoittuvuuksien osalta. Jo tällä hetkellä järjestelmä on kriittinen liikenteessä maassa, merillä ja ilmassa.

Tunnen paikannusteknologiat ja niiden käytön, mutta kirjoitan tämän blogin oppiakseni tästä asiasta lisää. En ole vielä tutustunut GPS-järjestelmän haavoittuvuuksiin sekä siihen, kuinka hyvin se on turvattu erilaisilta hyökkäyksiltä.

Tästä toivon oppivani lisää teiltä hyvät kommentoijat.

Unohdetaan autojen sateliittipaikannus ja panostetaan robottiautoihin

Suomessa on kaavailtu autoille massiivista sateliittivalvontaa, jonka avulla kerättäisiin ruuhka- ym. maksuja autoilijoilta. Tällaisen hankkeen ajaminen Suomessa on täyttä turhuutta, koska ruuhkia on vain kaksi kertaa päivässä noin puolen tunnin ajan kerrallaan. Sen sijaan Suomessa pitäisi panostaa tulevaisuuden autoiluun ja etenkin robottiautoiluun, joka on lyömässä itseään maailmalla läpi. Potentiaalia kehittämiseen Suomesta löytyisi, kun insinöörejä potkitaan jatkuvasti kilometritehtaalle.

Teknologioiden edellä juokseminen on huonoa politiikkaa

Kukapa poliittista uraa luova ei haluaisi olla uuden teknologian edelläkävijä. Innovaatiot tuottavat liiketoimintaa, työpaikkoja, rahaa ja ihmisten parempaa elämänlaatua. Ne, jotka ensimmäisinä hyödyntävät menestyksekkäästi uusia tekniikoita, saavat muihin nähden etumatkan, joka tosin jossakin vaiheessa hiipuu kun muut kurovat sen umpeen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä