Satu Hassin politiikkablogi Ajatuksia ja havaintoja politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Rakenteellinen väkivalta

IMF kikyttää globaalisti (sieltä se aktiivimallikin tuli)

Nyt kun Suomessakin osoitetaan aktiivisesti mieltä kansainvälisen taloustappajan, valuuttarahasto IMF:n Suomelle "suosittelemaa", rahoitussektorin päättämää aktiivimallia vastaan, on hyvä aika tarkastella IMF:n "onnistumisia" muissa maissa.

Heikan kolumni epä-älyllistä leimaamista

Sen ei pitäisi yllättää ketään, että Helsingin Sanomat kirjoittaa monelta osin aivan luokatonta propagandaa. Washingtonilaisyrittäjä Taneli Heikan täysin epä-älyllinen artikkeli poliittisesta väkivallasta kuitenkin edellyttää välttämättä vastinetta.

Koulukiusaamisesta rikos

Koulukiusaaminen tulee muuttaa rikokseksi. Kiusaaminen on aina väkivaltaa ja väkivalta on aina rikos.

Eroa ei tule tehdä henkisen, eikä fyysisen väkivallan välillä.

Opettajat tulee kouluttaa jo opettajan pedagogisten opintojen yhteydessä tunnistamaan henkinen väkivalta. 

Opettajille tulee myös antaa keinoja, ja auktoriteettia puuttua ko. väkivaltaan.

 

Kiusaajasta tulee aina tehdä lastensuojeluilmoitus ja rikosilmoitus. Kiusaajan vanhemmat tulee saattaa sosiaalihuollon asiakkuuteen.

Voisiko olla niin?

Voisko sittenkin olla niin, että lapsuus on itseisarvo? Siis, että lapsuus itsessään on arvokasta ja että lapsen tehtävä ei ole valmistautua kapitalistisen tuotankoneiston rattaaksi, vaan lapset tehtävä onkin olla lapsi?

Voisiko olla niin, että preesens on tärkeämpi kuin futuuri? Voisiko juuri nyt olla lapselle se tärkein ajanhetki? Onko kuitenkin hulluutta rakentaan koko elämänsä huomiselle, jota ei ehkä koskaan tule ja joka ei kuitenkaan ole sitä mitä sinä odotat?

Vastuullisuus on luokkaväkivaltaa

Raha ja Talous blogiinkin kirjoittava väitöskirjatutkija Lauri Holappa on juuri julkaissut uuden kirjan, mutta me puhumme tänään siitä, että Lauri osui naulan kantaan suoraan Hesari valvovan silmän ohi.

Naisen uskottava puolustuskyky

Tanskalaisista (52 %), suomalaisista (47 %) ja ruotsalaisista (46 %) naisista suurempi osa kuin sisaristamme muissa EU-maissa kohtaa väkivaltaa 15 vuotta täytettyään. Provosoimmeko me olemuksellamme tai käytöksellämme aggressiivisuutta lähimmäisissämme? Onko puolustuskykymme uskottavuus rapautunut huomaamattamme? Vai onko sellaista koskaan ollut?

HS: Oikeistopolitiikka tappaa

Meinaa minullakin kerrankin mennä jauhot suuhun, kun Helsingin Sanomat uutisoi suurin kirjaimin: Häpeän politiikka tuottaa kasapäin ruumiita. Tottakai se on totta, mutta tuosta otsikosta on jo vaikea parantaa!

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä