Satu Hassin politiikkablogi Ajatuksia ja havaintoja politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Pyhäjoki

Ydinjätteen loppusijoituspaikka Pyhäjoen kunnantalon takapihalle

Viimeinen asia, mikä tulee jäämään jäljelle merkiksi ihmisen aikakaudesta maapallolla, on mitä todennäköisimmin ydinjäte. Esimerkiksi käytetystä ydinpolttoaineesta syntyvä korkea-aktiivinen jäte on tiettyjen arvioiden mukaan eristettävä jopa 100 000 vuodeksi. Näin kauas tulevaisuuteen on täysin mahdotonta katsoa ja tuona ajanjaksona esimerkiksi jääkaudet voivat muokata maapalloa uuteen uskoon. Puhumattakaan myös kaikesta muista täysin ennalta-arvaamattomista asioista, joita sukupolvien päästä voi tapahtua, vaikka ydinjäte on kuinka tarkoitus sulkea pois elollisen luonnon piiristä.

Valinnan hetki: kotimaiset uusiutuvat vai Rosatom?

Julkaistu Kalevassa 3.12.2014. Lisäksi mm. Koillissanomissa ja Kainuun Sanomissa

Valinnan hetki: kotimaiset uusiutuvat vai Rosatom?

Ei Rosatomriskiä veronmaksajien rahoilla

Vetoan muiden varsinais-suomalaisten vihreiden eduskuntavaaliehdokkaiden kanssa nykyisiin kansanedustajiin: äänestäkää huomenna ei Rosatomille!

Asiahan koskee myös muita maakuntia, sillä moni veronmaksaja on tietämättään sijoittamassa rahaansa kuntien energiayhtiöiden kautta venäläiseen Rosatomiin ja siten myös ydinaseteollisuuteen.

--- 

Ydinvoima on perin rauhatonta korvikevoimaa

Kun Paavo Lipposen kakkoshallitus – tuolloinkin ns. sateenkaarihallitus (1999 – 2003) - vei eduskunnassa läpi 2002 ydinvoiman – Olkiluoto III - lisärakentamisen, vihreät lähtivät hallituksesta. Eduskunta päätti  2010 myöntää luvat vielä kahden uuden ydin­voimalan rakentamiseksi. Toinen näistä luvista myönnettiin TVO:lle, joka aikoo rakentaa Olkiluotoon vielä yhden ydin­voimala­yksikön, OIV:n.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä