*

Satu Hassin politiikkablogi Ajatuksia ja havaintoja politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Pohjois-Karjala

Katse maakuntavaaleihin

 

Kuntavaalitaiston ollessa kiihkeimmillään on syytä uhrata hetki aikaa maakuntavaalien ehdokasasettelun pohtimiseen.  Keskustaliike on tehnyt koko satavuotisen olemassa olonsa ajan töitä vahvan maakuntahallinnon eteen. Nyt vielä odotellaan muutaman lakiesityksen läpimenoa. Toiveissa siintävät jo tammikuussa 2018 pidettävät ensimmäiset maakuntavaalit.

Perussuomalaisten Nuorten kevätkokous

Perussuomalaiset Nuoret pitivät kevätkokouksensa 23–24.4.2016 Joensuussa. Sain kunnian toimia kokouksen puheenjohtajana. Käheästä äänestä ja flunssasta huolimatta mieli on edelleen iloinen.

Kermakakun litkijät

Tovi sitten alkoi myräkkä ympäri Suomen, kun liikenne- ja viestintäministeriö antoi tiedon, että monilta raideosuuksilta aiotaan lakkauttaa henkilöliikenne. Tieto ihmetytti, sillä samalla ei kerrottu tietoa korvaavista yhteyksistä. Ihmisille syntyi tunne, että heidät ollaan jättämässä omien kulkupelien nojaan. Samalla ministeri Berner (kesk.) pääsi myrskyn silmään ja syystäkin hänen leipoessaan kermakakkua.

Siun sote

Pohjois-Karjalan kuntien päättäjät olivat menneellä viikolla kuulemassa suuren sote-uudistuksen myötä synnytetyn projektin raporttia. Nyt meillä on kymmeniä sivuja myös valtuutetuille tarkoitettuja tietoja, joiden pohjalta kunnat päättävät ilmeisesti syyskuun aikana mennäänkö maakunnalliseen palvelutuotantoon. Rahotusmallit ovat auki, niitä valmistelevat virkamiehet selvittävät ilmoituksen mukaan viidestä eri vaihtoedosta. Mukana nykyisen kaltaisia sekä uusia ja niiden yhdistelmiä. Näistä tietoa saamme kesälomin mennessä eli ilmeisesti ennen juhannusta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä