Satu Hassin politiikkablogi Ajatuksia ja havaintoja politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Pakolaisuuskriisi

Maailman pakolaisuuden kirjoa ihmettelemässä.

Seurailin tiistai-illan ratoksi Milonoffin ja Rantalan mainiota Docventures-sarjaa, jossa aiheena oli maahanmuutto ja ohjelmassa käsiteltiin vuoden 2015 turvapaikka-aaltoa sekä pakolaisuuden kysymyksiä.

Itse elokuvassa oli kohtaus, kun arabitelevisio esitti pätkää pääministeri Sipilän Kempeleen asunnon turvapaikkahakijoiden majoittamisesta sekä kauniista, vaaleista suomalaisista naisista. Kuitenkaan pakolaisaaltoa on hyvin epä-älyllistä tälläisiin asioihin yhdistää, vaikka uutisointi kohdistettuna arabiväestöön on faktaa.

Vaino on yksilökohtaisen sijasta yleisimmin kollektiivista

Maahanmuuttovirasto määritteli pari viikkoa sitten Irakin, Afganistanin ja Somalian alueet kokonaisuudessaan turvallisiksi. Ellei näistä maista kotoisin oleva turvapaikanhakija pysty todistamaan olevansa henkilökohtaisen vainon kohde, ja siksi oikeutettu turvapaikkaan, hänet voidaan palauttaa kotimaahansa.

Maahanmuuttoviraston linjauksen mukaan Irakiin, Afganistaniin ja Somaliaan on turvallista palata ”ilman että aseelliset selkkaukset sinänsä aiheuttavat vaaraa henkilölle hänen pelkän läsnäolonsa takia.”

Raahe ottaa pakolaisia mutta tyrmäsi lisäneuvottelut

Raahen kaupunginhallituksen viimeviikkoinen päätös pakolaisten vastaanottamisesta – tai siis vastaanottamattomuudesta – on herättänyt laajempaakin huomiota. Maahanmuuttovastaisissa piireissä päätöstä on juhlittu voittona.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä