Satu Hassin politiikkablogi Ajatuksia ja havaintoja politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Monopolit

Palvelun ostajalla on myös vastuu - Tapaus Esperi Care

Valvira keskeytti tällä viikolla Kristiinankaupungissa toimivan Esperi Caren pyörittämän Hoivakoti Ulrikan toiminnan välittömästi sen jälkeen, kun aluehallintovirasto ja kunta olivat käyneet tarkastamassa tilat. Ongelmia olivat muun muassa riittämätön hoitohenkilökunnan määrä suhteessa hoivan ja hoidon tarpeen arviointiin, puutteellinen perushoito ja -hoiva, lääkehoidon asianmukaisuus, asiakkaiden hoitotietojen puutteellisuus ja toimintayksikön lähiesimiestyö.

Kokoomus liittyy Alkon monopolia vastustaviin puolueisiin

Kokoomuksen puoluehallitus esittää Alkon monopolin purkamista (HS 5.5.2018) ja hyvä niin: "Alkon monopoli on kuin tunkkainen tuoksahdus 70-luvulta, jolle ei enää nykypäivänä löydy asiallisia perusteita."

Sote-esitys heikentää asiakkaan valinnanvapautta nykyisestä

Sote-lakien käsittely eduskunnassa on alkanut. Seuraavan parin kuukauden aikana lait käydään perusteellisesti läpi valiokunnissa. Pari viikkoa sitten julkaisemaani maakunta- ja sote-kritiikkiin on tullut jonkin verran palautetta. Aion käydä sitä tulevassa kirjoitussarjassa läpi. Vastaan muun muassa virkamiesten (Nerg & Hetemäki), Hiilamo ym. sekä Suomen yrittäjien ulostuloihin.

 

Tässä kirjoituksessa:

  • VM:n laskelmissa väärä lähtöluku

  • Sote-uudistus kaventaa ihmisten valinnanvapautta nykyisestä

Veikkaus - Lupa unelmoida

Ajatuspaja Libera julkaisi keväällä raportin jossa kritisoitiin sitä tapaa, jolla Suomessa uhkapelimonopolin avulla kerätyt rahat kerätään ja käytetään.  Olin paikalla raportin julkistamistilaisuudessa jossa Veikkauksen toimitusjohtaja Velipekka Nummikoski sivuutti esitetyn kritiikin lähes täysin ja toisteli papukaijana, että "Veikkaus on aivan loistava sosiaalinen innovaatio Suomessa". Veikkauksen monopoliaseman kyseenalaistaminen antoi Nummikoskelle tilaisuuden väittää, että kaikki Liberan kritiikki olisi jotenkin ideologisperusteista.

Rahapeliyhtiöiden yhdistyminen - liian myöhään

Suomalaiset alkoivat pelata nettipokeria laajemmin noin 11.9.2001 alkaen - hauska yhteensattuma, että kv. pokerisivustoyhtiö perustettiin samalla päivämäärällä WTC-hyökkäysten kanssa.

Vasta 15 vuotta myöhemmin valtiolliset pelimonopolit nyt sitten yhdistettiin, kun nettipelien liikevaihtoa on valunut miljardi tai pari ulkomaille. Virallinen selitys: jotta olisi voimallisempaa ja houkuttelevampaa tarjontaa kotimaasta.

Autoverotusta naulalla otsaan: Osa 2 - Autoverotuksen poika

Jos nyt jättäisin huumorin vähemmälle, ja kirjoittaisi suoraan, mikä tässä tulevassa uudistuksessa mättää. Ongelmia on kaksi: nyt verovaroina kerättävien rahojen mahdollinen siirtyminen ulkopuolisille osakkeenomistajille ja siitä seuraavat maksujen nostopaineet ja mahdolliset vaikutukset halvimman mahdollisen autoilun hintaan.

Viina Vapaaksi ja Kaikkiin Kauppoihin!

Kunnon säännöllinen Vodkakylpy auttaa...

Kaikkihan sen tietää, on jopa asiantuntijoiden mukaan "jo vanha konsti".

Suomi nousuun, syntyvyys kasvuun... "huulisolut pysyvät pidempään auki, tehostaa yhteyttämistä, saa eksoottiset kukat ja orkideat kukkimaan"

Tutkimusten mukaan Suuri osa suomalaisista on pantu alulle pienessä tai paremmassakin hiprakassa, ja sattuneesta syystä juhannus on lasten alullepanon ehdoton kulta-aika.

Olisiko suomalaisia puoliakaan ilman viinaa? Ja on vakavaa, että suomalaisten määrä Suomessa vähenee selvästi joka vuosi.

Kaikessa on kyse läänityksistä

Satoja vuosia sitten oli tapana, että kuninkaat antoivat kunnostautuneille tai muuten suosiossa oleville lähipiirinsä jäsenille kaikennäköisiä maa-alueita verotettavaksi ja nautittavaksi. Syntyi kreivikuntia ja kartanoita ja näillä ruhtinailla ja simohurtilla oli mukava elämä, kun rahvas teki töitä ja kantoi kyljykset ja nauriit herransa eteen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä