Satu Hassin politiikkablogi Ajatuksia ja havaintoja politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Maksuhäiriöt

PK -Yrittäjien oikeusturva puhdas 0 - Perustuslaki ei koske yrittäjää!

 

Oikeusministeri Antti Häkkänen ja Valtiovarainministeri Petteri Orpo - tässä on Teille yhteinen savotta:

Työpaikkoja saadaan lisää, jos pk-yrittäjien oikeudellista asemaa parannetaan!

Verotus:

Suomalaisen työn päivänä, on paikallaan ottaa esiin asia, jota Suomessa ei haluta ymmärtää. 

Mitkä tahot hyötyvät maksuhäiriöisistä?

Kuntavaalien tohinassa valtakunnan isot asiat ovat jääneet varjoon. Nykyinen hallitus ei ole korvaansa lotkauttanut maksuhäiriöongelmalle, joka vuosittain paisuu tavoittamattomiin.

V. 2017 maaliskuun loppuun mennessä kirjattiin 374.000 maksuhäiriötä. Vuoden aikana 150.000 henkilölle kertyi puoli miljoonaa maksuhäiriömerkintää (Taloussanomat).

Vuosittain tuhansia kansalaisia putoaa ulos järjestelmästä, jolla turvataan perusoikeudet, kuten asunto, puhelin, tietokoneliittymä tai pankkikortti.

Velkaantuminen on 2000-luvun vitsaus

Jos Raamattu kirjoitettaisiin nyt, voisi heinäsirkat korvata velkaantumisella - se syö kaiken edeltään, kuten Pernilla Immonen on päässyt omakohtaisesti kokemaan (HS 17.12.2016). Pernilla ei ole yksin, 374 200 henkilöllä on maksuhäiriömerkintä, joka vaikeuttaa elämää monin tavoin.

Nuorten maksuhäiriöiden vaikutukset kohtuuttomia

Jätin torstaina asianomaiselle ministerille kirjallisen kysymyksen koskien nuorten taloustilannetta. Mielestäni aktiiviseen katumukseen pitäisi kehittää järjestelmä, joka rohkaisisi nuoria korjaamaan tilannettaan. Nyt muutamalla merkinnällä henkilö joutuu käytännössä yhteiskuntakelvottomaksi jopa neljän vuoden ajaksi. Alla ministerille osoittamani kirjallinen kysymys kokonaisuudessaan.

Lailla suojatut rahastajat - lain ulkopuoliset maksajat!

Laillistettu kansalaisten alasajo ja ryöstömentaali elää ja voi hyvin ajassamme. Suomalaiseen hyvinvointiyhteiskuntaan pesiytynyt virus valtaa alaa, eikä toipumiselle näytä olevan elinaikaa.

Mitä tarkoittaakaan lähes puolen miljoonan maksuhäiriöisen ja ulosoton helvetissä uiskentelevien lonkerot hyvinvoinnille? Tuolle kansalaisosalle, jonka mahdollisuudet yhteiskunnalliseen rakentamiseen on torpattu Finanssivalvonnan keinoin. Tuolle ihmisjoukolle, jonka elämänedellytykset on kahlittu monin rautaristikoin ja raskain avaimin.

Bisnestä ihmisten hädällä

Maksuhäiriömerkinnöissä tehdään tänä vuonna todennäköisesti uusi Suomen ennätys. Kun 1990-luvun laman aikaan maksuhäiriöisiä oli parhaimmillaan 368 000, niin nyt niitä on 365 000 ja luku on kasvussa.

Luottotiedottomat, yhteiskuntamme vakavimmin syrjityt!

Suomalaiseen ajattelutapaan kuuluu, että kaveria ei jätetä. Kaveriajattelu liittyy ensisijaisesti auttamismentaaliin, joka meistä jokaisesta löytyy.

Sen sijaan kansalainen, joka syystä tai toisesta on menettänyt luottotietonsa, hänet jätetään. Ainakin vakuutusyhtiöt, pankki ja muut laitokset jättävät silloin, jos luottotiedottoman henkilön tarpeet esim. vaikkapa kotivakuutukseen tarvittaisiin.

Vakuutusyhtiöt eivät anna kotivakuutusta luottotiedottomalle. Linja on armoton.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä