Satu Hassin politiikkablogi Ajatuksia ja havaintoja politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Määrällinen elvytys

Tosiasiat osoittavat - Yhdysvaltain pankit ovat syvemmällä kuin 2000 tai 2007

Tosiasiat osoittavat, että Yhdysvaltain pankit ovat syvemmällä kuin 2000 tai 2007

Rahoitus- ja finanssimarkkinoiden uusi ”jytky” on valmis laukeamaan hetkenä minä hyvänsä. Oletko valmis?

*

Olemme viime viikkoina saaneet kuulla, miten Yhdysvaltain keskuspankki FED on muuttanut äänensävyään.  FED aikoo nyt pysäyttää korkojen nousun, sen minkä ohjurina se on nyt toiminut maaliskuusta 2018 lähtien.

HELIKOPTERIRAHA

Tämän talouskriisin myötä on aina tasaisin väliajoin kuultu helikopterirahasta elvytyksen nimissä. Vastaavasti on kuultu useita kommentteja sitä vastaan. Mitä oikeastaan on helikopteriraha ja voisiko siitä oikeasti olla apua nykyiseen tilanteeseen?

EKP:n rohea elvytys pumppaa pörssikuplaa

EKP:n rohea elvytys pumppaa pörssikuplaa

Johdanto

Euroskolioosi on vaivannut Eurooppaa jo tuota pikaa vuosikymmenen.  Menetetty vuosikymmen.

Mitä Yhdysvallat edellä 2007-2008, sitä Eurooppa kohta perässä.  Koko Eurooppa, eritoten Irlanti, Kreikka, Portugali, Kypros, jne.  Myös Suomi: miinus 8 %.

*

Bailausta

Toimiiko QE?

Minä väitän että määrällinen keventäminen ei toimi läheskään optimaalisesti. Syynä on luottamuksen puute. Kun Mario ilmoittaa, ostamme pankeilta valtioiden velkakirjoja, pankit kyllä valtioita huoletta luotottaa mutta valtiot eivät käy kuluttamaan. Mietitääs asiaa.

Supermario ilmoittaa: Jos sakasalaiset pankit sen hyväksyy ja minä säilytän virkani, ostamme valtion velkakirjoja kunnes inflaatio kiihtyy kahteen prosenttiin.

Olisiko "troikan" tulo Suomeen Suomen voitto?

Uuden Suomen uutisessa kerrotaan, että Suomelle olisi tulossa todellinen jättipotti, jos Euroopan keskuspankki EKP alottaisi euromaiden valtiolainaostot. Mainitun "jättipotin" kohdalle osuminen tarkottaisi, että EKP ostaisi myös Suomen valtiolainoja, vaikka niiden kysynnästä ei tunnu nykyisen jälkimarkkinakorkotason valossa olevan lainkaan pulaa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä