Satu Hassin politiikkablogi Ajatuksia ja havaintoja politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Lukihäiriö

Suulliset kokeet ja lukihäiriö

Kun opiskelin Venäjän kansojenvälisen ystävyyden yliopistossa matematiikkaa, yli puolet kokeista oli suullisia. 20 vuotta sitten Venäjällä käsittääkseni kaikki kokeet ovat olleet suullisia. Näissä suullisissa kokeissa sai kyllä valmistella vastauksia paperille vähintään tunnin ajan, mutta sen jälkeen piti vastata suullisesti. Tyypillinen koepaperi oli kaksi teoriakysymystä ja yksi lasku, mutta laskua kysyttiin yleensä vasta jos oli epäonnistunut teoriakysymyksissä.

Senat sakaisin

Ala-asteella kirjoittamista harjoitellessani muistan inhonneeni punakynällä tehtyjä merkintöjä, jotka vilisivät kirjoituksissani. Yritin aina parhaani, mutta jotenkin ne senat vaan olivat usein sakaisin. Opettaja käski minua olemaan huolellisempi. Tuska oli valtava, kun mielestäni yritin parhaani jokainen kerta.

Yhdys sana virhe

Kansanedustaja ja kokenut poliitikko Erkki Tuomioja on tavattoman paljon lukenut mies. Ja myös paljon kirjoittanut.

Tuomioja on perehtynyt myös kansainvälisiin uutispalveluihin ja nykyaikaiseen nettikäytäntöön. Niinpä hän on teksteissään kiinnittänyt huomiota siihen, että esimerkiksi Helsingin Sanomain sivuilla on usein kirjoitusvirheitä, jopa asiavirheitä! Hyvä, että joku opastaa.

Lukihäiriö + teknologia?

 

Olen tavannut useampia henkilöitä jotka ovat kamppailleet elämässään lukihäiriön kanssa. Heillä on vaikeaa ja usein kokevat häpeää. Itsetunto kärsii koulun penkillä. Heillä on kuitenkin puolellaan teknologia, joka auttaa. Sekä yleensä eläväinen persoonallisuus joka piilottaa heidän kamppailunsa. Tämän karismansa myötä he pääsevät elämässä eteenpäin. Automaattiset oikaisu palvelut kännyköissä ja word ohjelmistoissa  auttavat. Heillä on valttinaan elävä puhetaito joka kompaa heikkoja puolia.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä