Satu Hassin politiikkablogi Ajatuksia ja havaintoja politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Lisää pakolaisia

Pakolaiset ovat ihmisiä, jotka pakenevat väkivaltaa, eivät tuo sitä mukanaan

Huomenna ihmiset ympäri Eurooppaa kokoontuvat toivottamaan tervetulleiksi pakolaisia.

Samaan aikaan EU-maiden johtajat pähkäilevät, minkä linjan he ottavat EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Junckerin ehdotukseen pakolaiskiintiöistä.

Viime viikolla Suomen pääministeri Juha Sipilä osoitti todellista solidaarisuutta ottamalla pakolaisia kotiinsa. Toivottavasti Sipilän solidaarisuus ulottuu Suomen kannan muodostukseen EU:n pakolaiskiintiö-kysymyksessä. Hallituksen EU-ministerivaliokunta kokoontuu tänään käsittelemään Suomen linjaa turvapaikanhakijoihin.

Eurobarometri: eurooppalaisten suurin huoli on maahanmuutto

Täällä pienessä suomalaisessa kuplassa asuessamme, tuudittaudumme helposti siihen kuvitelmaan että meidän maassamme asuisi ainoita "nuivia" kansalaisia koko Euroopassa. "Olemme niin kovia rassisteja... eri meininki on manner-Euroopassa." Tai ainakin senkaltaista käsitystä monet "suvaitsevaiset" haluavat levittää. Mutta kyllä nykyinen tilanne mm. laittomista siirtolaisista johtuen, herättää epäuskoa ympäri EU:a. 

"Maassa maan tavalla"-tyyliin puhui nyt Tsekin presidenttikin, Milos Zeman:

Pakolaisista Suomen lokareita

Kaik­ki tie­tä­vät, mis­tä ju­na poh­joi­seen läh­tee... Vai tie­tä­vät­kö? Ai­na­kin I­ta­li­a­lai­sel­la Ti­bur­ti­nan pa­ko­lais­lei­ril­lä pa­pe­rit­to­mien ja sik­si lait­to­mien siir­to­lais­ten lei­rin kes­kuk­sen sei­näl­lä on ju­lis­tei­ta, jois­sa ker­ro­taan, mis­tä ja mi­hin ai­kaan ju­nat koh­ti poh­jois­ta läh­te­vät.

Perkele, meitä on huijattu.

Voiko sitä muuta sanoa kuin PERKELE. Ennen vaaleja persuehdokkaat vannoivat että eläkeläisten taitettu indeksi poistetaan ensitöiksi. Hallitusohjelmassa siitä ei puhuta sanaakaan. Kiintiöpakolaisten määrää rajoitetaan, ei rajoitettu. Turvapaikanhakijoiden määrää rajoitetaan, ei rajoitettu ja nyt sitten kerrotaa että lisää on tulossa jos EU niin päättää eli Suomi saa sijoitusvastuun. Eiköhän jokainen ajatteluun kykenevä ymmärtänyt ettei Soini voi sitä estää. Hallituksen päätös tänään 12.6 oli selkeä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä