Satu Hassin politiikkablogi Ajatuksia ja havaintoja politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Kysyntälama

Timon ja Pilvin hallitusohjelma: Talouden nousu vaatii fiksua valtiota

Timo Harakka & Pilvi Torsti

Suomi elää taantumassa, joka on kansantuotteella mitaten jopa syvempi kuin 1990-luvun lama. Luulisi siis, että puolueet vaalien alla esittävät kilvan ratkaisuja parempaan huomiseen. Sen sijaan vallitsee myös henkinen lama.

Oy Stockmann Ab:n hallitukselle ja osakkeenomistajille

 

 

Oy Stockman Ab:n hallitukselle ja osakkeenomistajille

 

Avoin kirje

 

Viitaten Peruussuomalaisten Puoluehallitukselle, valtuustolle ja eduskuntaryhmälle lähettämääni avoimeen kirjeeseen 15.12.2014  ja joka kirje on luettavissa myös internetistä jaakko7.puheenvuoro.uusisuomi.fi esitän seuraavan vaateen ja toimenpide-ehdotuksen.

Pörssiyhtiö Stockmann  lakiasiainosastolta olen saanut vahvituksen , että yhtiö käyttää edelleen Perintäyhtiö Lindorffin palveluja. (Lindorff  Oy)

Eurotaloutta työnnetään narulla

Euroopan keskuspankki toisti syksyllä aloittamansa TLTRO:n (Targeted Long-Term Refinancing Operation). Ensimmäinen kierros ei saanut pankkeja juuri nimeksikään liikkelle. Europankit merkitsivät EKP:n halpaa lainarahaa noin 80 miljardin euron edestä, vaikka tarjolla oli 400 miljardia euroa. Tämä toinen kierros saavutti 130 miljardin euron suosion, vaikka tarjolla oli 320 miljardia euroa.

 

Mistä TLTRO:ssa on kyse?

MITÄÄN EI OLE OPITTU, MITÄÄN EI OPITA: HALLITUS HAKOTEILLÄ

Taloutta ajaa kulutuskysyntä, eivät investoinnit

Tällaisesta tavallisesta yrittäjästä on todella kummallista kuunnella ministereiden ja heidän käyttämiensä "talousasiantuntijoiden" puheita. Myös monien blogistien kestoväite on, että talous tästä kyllä virkoaa, kunhan investoinnit saadaan käyntiin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä