Satu Hassin politiikkablogi Ajatuksia ja havaintoja politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Kuntatyönantajat

Uusi valtakunnansovittelija ärsyttää ammattijärjestöjä – tahallaanko? Tyhmää!

Onkohan ammattijärjestöiltä mennyt ohi uuden valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan vierailu vanhalla työnantajallaan kun kukaan ei ole avannut sanaista arkkuaan?

Uusi valtakunnansovittelija näyttäytyy uudessa roolissaan ensimmäistä kertaa näkyvästi ja kuten asiaan kuuluu ”täysin puolueettomasti” vanhan esimiehensä kyljessä KT Kuntatyönantajien nettisivulla. Klikkaa tästä niin näet kuvan. 

OAJ syyllistää pääkaupunkiseutua ”herrasmiessopimuksesta” - omasta mallistaan

Oaj:lta ei keinot lopu. Se syyllisti Espoota, Helsinkiä ja Vantaata lastentarhanopettajien palkkojen ”herrasmiessopimuksesta” heti kun kuntapöydässä palkkarahat oli jaettu. Syyllinen lastentarhanopettajien alhaisille palkoille piti löytää toisaalta vaikka oaj itse oli unohtanut palkkaneuvotteluissa  lastentarhanopettajat.

Sote-uudistus, palkanmaksaja vaihtuu!

Kunta-alalla on työntekijöitä reilut 400 000. Soten tullessa noin puolella heistä palkanmaksaja vaihtuu. Käsitykseni mukaan opettajat ja yleensä koulutoimi jäävät uudistuksen ulkopuolelle. Hyvä näin! Tietenkin myös tämä kunnan "virastoväki" jää ulkopuolelle! He työskentelevät pääosin virastoaikana.

Kilpailukykysopimus vaakalaudalla - Pitävätkö hallituksen lupaukset?

Työmarkkinajärjestöjen hallituksen epäonnistuneen yhteiskuntasopimusprojektin pelastamiseksi neuvottelema kilpailukykysopimus eli ns. kiky on viime päivinä jälleen ollut liipasimella. Kuntatyönantajat ja kunnalliset työntekijät ovat esittäneet yhteisen uhkavaatimuksen hallitukselle peruuttaa budjettiriihessään kuntasektorin lisäleikkaukset tai ne irtautuvat kilpailukykysopimuksesta, mikä käytännössä romuttaisi koko paperin.

Kuntatyönantajien Markku Jalonen hakee täyttä törmäyskurssia

18.8. HS    Kuntatyönantajat: Opettajien lomautukset pyritään sijoittamaan viikonlopuille

Opettajien lomautukset pyritään järjestämään niin, että niistä on mahdollisimman vähän haittaa opetukselle, sanoo Kunta-alan työmarkkinajohtaja Markku Jalonen. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä