Satu Hassin politiikkablogi Ajatuksia ja havaintoja politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Koti

Voiko ihminen muuttaa perimäänsä?

ITSEMURHIA TEKEVÄT NUORET AIKUISET

Listaan tähän asioita, joita itsemurhia tekevissä nuorista miehistä (voi löytyä myös naisilta) löytyy havaintojeni mukaan:
 
• Tulevat tavalla tai toisella rikkinäisestä kodista. 80 % suomalaisista tulee rikkinäisistä kodeista.
• Isä puuttuu elämästä, isä ei ole läsnä nuoren miehen elämässä tai/ja miehen malli puuttuu. Isät käyttävät alkoholia. Isät ovat myös useasti erilaisten hoitojen tarpeessa.

Vasemmiston koti, uskonto ja isänmaa

Kovin monen kanssapunavihreän mielestä koti, uskonto ja isänmaa on tunkkaisin mahdollisin arvokombinaatio. En voi siitä heitä syyttää. Patataantumukselliset konservatiivit ovat monesti vannoneet niiden nimeen perustellen kodilla, uskonnolla ja isänmaalla milloin mitäkin vastenmielistä näkemystään. Ennen vanhaan huonoina aikoina niitä käytettiin vielä enemmän alistamisen ja ankeuttamisen välineinä. Ei tarvitse olla mikään hipsterivassari kritisoidakseen kyseistä kolmikkoa, koska Tuntemattoman Sotilaan Lahtinen antoi kauniisti sanottuna palttua korolle, uskonnolle ja isänmaalle.

Upea, konstailematon Korso

Muuttaessani Korsoon useampi vuosi sitten sain paljon kuulla ennakkoluuloja. Korson maine resuisena ja turvattomana lähiönä kiiri korviini. Useampaan kertaan sain kuulla, että Korso on kamala ja kolkko paikka. ”Älä sinne nyt ainakaan muuta, aivan hullu paikka” minulle kuiskuteltiin. Onneksi muutin, enkä muuta pois.

Koti on jokaisen ihmisoikeus

Eräs asiakkaani kuvasi, ettei voinut edes haaveilla kodista. Ongelmia oli niin paljon. Asunnon saannin esti pakottava tarve saada huumeita sekä keskittyminen seuraavan väliaikaisen yöpaikan varmistamiseen. Mikäli yöpaikka oli löytynyt pariksi yöksi, sai muutaman päivän ottaa rennommin. Asiakkaallani on nyt ollut koti noin kymmenen vuotta ja hän on raitistunut ja toipunut. Edelleen hän kuvaa arvostavansa kotia eri tavalla kuin ilman viiden vuoden asunnottomuuskokemusta. Koti on ihmisen perusoikeus, joka on turvattava jokaiselle.

Onko Suomella pääministeriä ?

Päämisteri on ilmoittanut, että Hän on eurooppalainen ja Eurooppa on Suomen koti.

Onko Suomella pääministeriä ?

"Koulupotilaan" ongelmana tarkoituksettomuus

Peruskoulun päättävän nuoren tukioppilaan vastaus kysymykseen, mistä johtuu ristiriita ”maailman parhaat opettajat” versus ”maailmaan korkeimpiin kuuluva koulupahoinvointi” oli havahduttava: oppilaat, joilla ei ole tarkoitusta.

Pakolaiset, tervetuloa asumaan koteihimme!

Refugees, welcome to Finland! on vastuuviikon pakolaisteeman inspiroima suunnitteluryhmä.

------

Ryhmä toivottaa turvapaikanhakijat tervetulleiksi asumaan vastaanottokeskusten sijasta ja tilan puuttuessa meidän koteihimme. Ryhmä kanavoi ihmisten poliittisen turhautumisen toimintamahdollisuuksiksi.

------

Mikä on Refugees, welcome to Finland! -ryhmä?

Avioliiton nykytilasta

 Kirjoitan yleisemmin avioliitosta, sen kehityksestä. Avioliitto on nykyisin vain sopimus, jonka voi purkaa helposti. On tultu kauas keskiajasta, jolloin liitto oli ikuinen ja eroa ei saanut pettämälläkään. Tämä kaikki on edistystä minusta. Mutta edistys on tuonut myös varjoja, joita ei uskalleta käsitellä tarpeeksi.

"Koti, Uskonto ja Isänmaa"

Pakko laittaa tänne sekava sepostukseni ystävälleni tekstistä, mikä jotenkin päätyi tähän aiheeseen lopulta, mihin on se alkanut johtaa yhä useammin, eli Uskontoon

Asuminen kuntoon

Kaikki tarvitsevat asunnon. Vielä parempi, jos jokaiselle voidaan taata koti. Suomen olosuhteet ovat sellaiset, ettei kenenkään voi edellyttää asuvan ulkona. Asunnottomuus on kaupunkien ja erityisesti pääkaupunkiseudun ongelma. Puolet asunnottomista on helsinkiläisiä ja lopuista puolet ”asuu” pääkaupunkiseudulla. Asunnottomuus ei pääosaltaan tarkoita ulkona asumista. Se on olemista laitoksissa, kun ei ole asuntoa, mihin siirtyä. Suuri asunnottomien ryhmä on hiljan eronneet miehet, ja heidän keskuudessaan vaihtuvuus on nopeaa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä