Satu Hassin politiikkablogi Ajatuksia ja havaintoja politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Kimmo Grönlund

Olli Immonen ja poliittisen väkivallan mustat varjot

En hyväksy rasismia enkä terrorismia. Kukapa hyväksyisi? – Paitsi Anders Behring Breivik.

Perussuomalaisten edeltäjän SMP:n entisen johtajan Pekka Vennamon mukaan kansanedustaja Olli Immonen (ps) julkaisi kohua herättäneen Facebook-päivityksensä Breivikin terrori-iskun 4-vuotispäivänä. Ei julkaissut.

Tapaus Olli Immonen ja yliampujat

Taas on äänekäs mielensäpahoittajien kansanosa kehittänyt joukkohysterian erään perussuomalaisen kansanedustajien sanomisista. Mitä hirveän pahaa Olli Immonen todellisuudessa sanoi?

Pakkoruotsin tilalle Kotimaa-kurssi

Silloin tällöin viime vuosina on esitetty, että pakkoruotsi voitaisiin supistaa lyhyeksi tutustumiskurssiksi. Mielenkiintoisinta on, että tällaista ovat esittäneet pakkoruotsia kannattavat tai ymmärtävät henkilöt.

 Äskettäisen laajan mielipidekyselyn, jossa jo 3/4 suomalaisista vastusti ruotsin pakollisuutta, teettänyt professori Kimmo Grönlund sanoo:

Erikoisia tulkintoja pakkoruotsikyselystä

Uuden pakkoruotsikyselyn tärkeimmät uutiset ovat: 1) pakkoruotsin vastustus on lisääntynyt noin kymmenellä prosenttiyksiköllä oltuaan pitkään vakiintuneena 2/3:aan; 2) kansa osaa pitää erillään pakkoruotsin ja ruotsin kielen yleensä - vain pakkoa vastustetaan, ei ruotsia eikä ruotsinkielisiä. Tässä käsittelen kuitenkin selvitykseen osallistuneiden tutkijoiden omituisia tulkintoja tuloksistaan.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä