Satu Hassin politiikkablogi Ajatuksia ja havaintoja politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Kelakorvaukset

Onko sairausvakuutuskorvausten leikkaamisessa mitään järkeä?

Sipilän hallituksen alkuperäisenä tarkoituksena oli tehdä sote-uudistus vaiheittain: Ensin piti integroida sosiaali- ja terveydenhuolto samaan tapaan kuin monissa hyvinvointikuntayhtymissä (Eksote, Siun sote jne) on jo tehty. Sitten piti uudistaa sosiaali- ja terveydenhuollon rahoitus. Viimeksi piti avata hallitusti sosiaali- ja terveydenhuollon markkinaa. Uudistuksen alkuperäinen prosessikaavio oli järkevä ja hyvin perusteltavissa.

Soten rahoituksen neljä ongelmaa

Sosiaali- ja terveysministeriö julkaisi 5.1.2018 valinnanvapauslakiluonnoksesta saatujen lausuntojen yhteenvedon. Juuri kukaan lausunnonantajista ei uskonut valinnanvapauslain, taikka koko sote-uudistuksen valinnanvapauden myötä, tuottavan terveydenhuollossa kustannussäästöjä.

Kelan vakuutuslääkärit ja vakuutuslääkärit yleensä, outoja muukalaisia

Kelan vakuutuslääkäri, outo muukalainen, vai onko sittenkään niin muukalainen, muuten kuin ainoastaan muukalainen henkilölle, jonka asioita käsittelee. Tuleepa mieleen, että nämä Kelan vakuutuslääkärit ovat lääkärin ammattia harjoittavia sivutoimipuoskareita, jotka eivät niin välitä lääkärin etiikasta, kunhan vaan saavat palkkansa tehdystä työstä, tunnollisten lääkäreiden näkemysten puoskaroinnista.

200 Kela:jaa

Meillä on tällä hetkellä ihmisiä ketkä näkevät hetkittäistä nälkää ja puutetta, koska kela:n korvaus käsittely on ruuhkautunut. Minä seuraan tällä hetkellä kyselytuntia jossa on koolla porukka joka saisi asian korjattua heti. Nyt meidän "paras a-ryhmä" voivottelee ja kyselee tyhmiä toisiltaan. Miksei pääministeri tai puhemies pyydä puheenvuoroa ja sanoisi että: nyt kun on koko porukka koolla niin eikö tehdä päätös ja sorvataan lupalappu jossa jokaiselle tuen hakijalle pistetään vielä tänään rahaa tilille, Tasataan tilit sitten ajan kanssa.

Kelakorvaukset poistuvat - yli miljardin lisäkulut

Hallituksen uusin soteratkaisu näyttäytyy entisenlaiselta. Periaatteessa juuri mikään ei ole syksyisestä valinnanvapausmallista muuttunut. Papereissa on paljon poliittista puhetta ja lupauksia maakunnan suuremmasta, mutta yritykset hoitavat Soten ja asiakkaalla säilyy vapaus valita terveysyritysten välillä.  Selkein varmistus saatiin siihen, että Kela-korvaukset yksityisestä hoidosta poistuvat. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä