Satu Hassin politiikkablogi Ajatuksia ja havaintoja politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Kaasu

Miten autoveron poistaminen rahoitettaisiin?

Valtiovarainministeri Antti Rinne (sd.) arvioi (HS 13.12), että autoveron poistaminen pitäisi rahoittaa leikkaamalla terveyden- ja vanhustenhuollosta! Missään nimessä esitystä ei pidä rahoittaa kansalaisten perusturvasta tai vanhuksien toimeentulosta, kuten hänen puolueensa teki leikatessaan eläkeindeksejä. Lue miksi autoverotus kannattaa poistaa ja mistä rahat löytyvät.                 

 

Miksi autoverotus kannattaisi poistaa?

Voi-voi EU:n Venäjä-pakotteet, meniköhän se nyt ihan putkeen?

Voi-voi EU:n Venäjä-pakotteet, meniköhän se nyt ihan putkeen?

Jo pelkästään yksin Suomen kanta olisi ratkaissut, mutta ei…

Onpa taas likinäköinen ajatus, eipä näköjään ole pahemmin käynyt mielessä pidemmän tähtäimen ajatukset, ei edes lähitulevaisuuteen.

Jos Venäjää halutaan talouspakotteilla näin ohjata, niin Kiina vetää heti välistä.

Putin käyttää kaasua kiristyskeinona

Putin uhkaa Eurooppaa kaasuhanan sulkemisella, ennenkuin EU  maksaa Ukrainan 12 Mrd:n euron Ukrainan kaasulaskun. Tai vähintäänkin ensimmäistä maksuerää asiasta.

Eurooppaan Venäjältä tulevat kaasuputkethan kulkevat pääsääntöisesti Ukrainan läpi, kuten linkkini kuvassa näkyy, poislukien Nord-Stream putki, joka kulkee Itämeren alitse Venäjältä suoraan Saksaan.

http://www.bild.de/politik/ausland/wladimir-putin/droht-dem-westen-mit-e...

Ennustellaan Kiinan velkaromahdusta?

Maailmassa on jo niin paljon erilaisia ennusteita, että jokin niistä toteutuu. Kiina rahoittaa tunnetusti USA:ta, jotta se voi ostaa enemmän Kiinassa valmistettuja kulutustavaroita. Kiina rahoittanee velkaisia EU-maita, jotta he ostaisivat edelleen kiinalaisia tuotteita. Kiina rahoittaa itse itseään, jotta 150 miljoonalle maaseutuihmiselle siirtotyöläisinä saadaan asunnot kaupunkeihin. Mitä seuraakaan ja mitä piti jo tapahtua, muttei tapahtunutkaan - mutta milloin tapahtuu?

---

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä