Satu Hassin politiikkablogi Ajatuksia ja havaintoja politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta KHO

Terveyshaitta ei ole sopimusasia

Terveyshaitan aiheuttaminen on rikos. Tuulivoimaloiden sijoittaminen asutuksen lähelle terveyshaittaa aiheuttamaan on rikos ihmisyyttä vastaan.

 

Tuulivoimaloiden rakentaminen on Suomessa pysäytettävä tutkimusten tekemisen ajaksi, terveydelliset haitat ovat tosiasioita. 

KHO on ottanut tuulivoimatoimijan tiedot infraääni haitoista vastaan myönteisesti, eikä tunnusta tosiasioita. Tosiasiat ovat todennettu lähiasukkaiden kokemusten perusteella lääkärin todistuksella: "Infraäänen aiheuttama huimaus, ICD 10-koodi 1999 T75.2". 

 

EU-lobbaus vahvasti esillä Suomessakin?

Miten Suomessa tuulivoimateollisuus on saanut niin vahvan jalansijan, että melkein sataprosenttisesti kaikki tuulivoimaa koskevat valitukset hylätään korkeimmassa hallinto-oikeudessa (KHO). Kts. linkki, ”Useampi voittaa lotossa kuin kho:ssa.

KHO: Valitus hylätään.” http://tripodienaika.blogspot.fi/2016/12/useampi-voittaa-lotossa-kuin-khossa.html

 

KHO:n päätös: Luvian tuulivoimakaava ei täytä YM:n suositusohjeita

KHO antoi hyväksynnän virheellisen melumallinnuksen käytölle? ”Ja nyt Luvian päätöksessä virheelliset melutasot meni läpi ja valheellinen melumallinnus hyväksyttiin ja KHO työnsi vastuun takaisin Luvialle ja rakennuslupamenettelyyn, vaikka tiedossa oli että kaavan vastaiset rakennusluvat ovat odottamassa KHO:n päätöstä.”

 

KHO hyväksyi tehdyt selvitykset muiden kuin melutasojen osalta.

 

”Korkein hallinto-oikeus ei noudattanut selvittämisvelvollisuutta mm. mahdollisen asiantuntijalausunnon hankkimisesta melumallinnukseen...”

Laina on tuloa

Laina on tuloa ja velka varallisuutta. Näin tuntuu korkein hallinto-oikeus päättäneen suuressa viisaudessaan (HS 31.01.2015).

 

Vasen käteni ei tiedä mitä oikea tekee

KHO linjasi tuoreelti vakuutuslääkäreiden nimien olevan julkista tietoa. KHO:n mukaan vakuutusyhtiöissä työskentelevät lääkärit käyttävät julkista valtaa joten heidän nimensäkin ovat julkisia.

Samaan aikaan toisaalla terveydenhuollon toimintaa valvova viranomainen on linjannut että vuokrasuhteessa oleva lääkäri ei voi käyttää julkista valtaa esim. pakkohoitolähetteen muodossa vaan tähän tarvitaan kunnan virassa oleva lääkäri.

Jään jännityksellä odottamaan millä logiikalla 1+1 on 2 mutta välillä 3. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä