*

Satu Hassin politiikkablogi Ajatuksia ja havaintoja politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Ilmaisunvapaus

Ole MIES Jussi Halla-aho äläkä itkupillitä!

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoo Uusi Suomi verkkolehden mukaan: 

Työttömälläkin on ilmaisunvapaus

Uusi-Suomi uutisoi ääri-islamilaisesta vihasaarnaajasta, joka on elänyt 20 vuotta Britannian sosiaaliturvalla. Hänet tuomittiin oikeudessa terroristijärjestö Isisin tukemisesta. Tuomari kysyi häneltä, että ”eikö ole ristiriitaista tulla rahoitetuksi liberaalin läntisen demokratian kautta, jos sitä niin halveksii?”

Pilakuvia holokaustista

carlos_Latuff6Teheranissa sijaitseva pilakuva ja karikatyyriyhteisö ‘Irancartoon’ aikoo jälleen järjestää kansainvälisen pilakuvakilpailun aiheenaaan holokausti; karikatyyrien erityisteemana puolestaan on Israelin pääninisteri Netanyahu. Kilpailun huipentuma on Teheranissa kesäkuussa 2016 ja sen palkinnot ovat merkittävät: Pilakuvasarjan ensipalkinto on $12 000, toinen palkinto $8 000 ja kolmas $5 000, karikatyyrisarjan palkinnot ovat noin 40 % pienemmät.

Itsemurhaterrorismi: ihmisen puhdasta pahuutta vai manipulaation harhauttamia?

Perusolettama länsimaissa on, että terroristijoukon isähahmojen vääristelemän Islamin opin perusteella ihminen manipuloidaan tappamaan itsetuhoon asti terroristijoukon tavoitteiden mukaan myös viattomia siviilejä.

Miten se määritellään ja kenen toimesta?

Starting points for Combating Hate Speed online( Council of Europe 2012) on

137-sivuinen Euroopan neuvoston sivustolla jossa se on luettavana kampanja-aktivistikoulutuksesta.

Se koostuu kolmesta laajasta kirjoituksesta jossa tutkitaan verkon vihapuheen luonnetta, ilmenemismuotoja ja keinoja vihapuheen vastustamiseksi.

Kirjotusta laatimassa ovat olleet mm.

Tohtori Cavan Titley, Britanish Institute of Human Rights ja

Laszlo Földi.

Dan Parkin taulut esillä Kööpenhaminassa

Dan Park, joka sai Ruotsissa 6kk:n vankilatuomion "rasistisista" näytteille asetetuista tauluista, saa näyttelytilat Kööpenhaminasta. Kristian von Hornsleth ottaa nimenomaan kiistellyt taulut taidegalleriaansa koska haluaa puolustaa ilmaisunvapautta.  "Tailteilijoiden ei pidä mennä vankilaan taiteensa vuoksi. Ei ole kysymys siitä, pitääkö heidän taiteestaan vai ei. Tämä on periaatteellinen kysymys. Uskon, että tämä tulee varmasti aiheuttamaan vastustusta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä