Satu Hassin politiikkablogi Ajatuksia ja havaintoja politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Hiilidioksidi

Ystävänpäivä 14.2.

Ystävänpäivä on meille tuullut Amerikasta.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Valentine%27s_Day

Moni asia tulee nykyään Amerikan kautta, kuitenkin alkuperä tällekin amerikkalaisten "Valentine's Day:lle" löytyy Euroopasta, niinkuin monelle muullekin asialle. Asioita ikäänkuin kierrätetään Amerikan kautta.

Olen jo pariin kertaan kysellyt Pariisin ilmastokokouksen yhteydessä nostetun "4 promille to soil" hankkeen perään, kun se ei ole ottanut tuulta purjeisiinsa.

http://frenchfoodintheus.org/2285

Maaperätutkimus palauttaa ilmastotutkimuksen juurilleen

Hiilidioksidin ilmastoherkkyys on IPCC:n viimeisimmän raportin mukaan 3 ℃ +- 1,5 ℃.

CO2:n pysyvyys ilmakehässä, Antero Ollilan valeuutinen

Hiilidioksidi on erityisen ongelmallinen tuhansien vuosien elinikänsä vuoksi. Jos kaikki fossiiliset luonnonvarat hyödynnetään, hiilidioksidipitoisuuden palaaminen 1700-luvun tasolle kestäisi jopa 100 000 vuotta.” Petteri Taalas kirjassa Kirjava käsikirja kestävään kehitykseen. 

Antero Ollila kirjoittaa tuoreessa blogissaan: 

Ilmastonmuutoksen säätönuppi

"Sunlight alone couldn’t have put that much oxygen in the atmosphere. Only life could. By three billion years ago, some microbes had evolved the ability to carry out photosynthesis. Floating at the surface of the ocean, they used energy from sunlight to grow on carbon dioxide and water. They gave off oxygen as waste".

https://mobile.nytimes.com/2013/10/03/science/earths-oxygen-a-mystery-ea...

Helsingin Sanomat: hiilipäästöjen alasajo johtaa tehottomuuteen

Hesari käsittelee kahdessa artikkelissa energiapoliitiikan koukeroita. Toisessa eläkkeellä oleva ympäristöneuvos Esa Tommila tuo näkemyksiään energiakeskusteluun. Hän toivoo, että selvityksiä ja laskelmia tehtäisiin enemmän. "Hän arvioi, että uusiutuvissa energiamuodoissa nettoenergiakerroin on huonoin biopolttonesteillä eikä aurinkoenergiassakaan ole kehumista näin pohjoisissa oloissa. Nykyaikainen tuulivoima on jo kertoimiltaan parempaahttps://www.hs.fi/talous/art-2000005474425.html

Hesari valehtelee hiilidioksidin säilymisestä ilmakehässä

 Kuten olen jo useasti kirjoittanut, niin valtamedian ykkösketjusta Hesari tarjoilee lähes päivittäin ilmastonmuutospropagandaa. Tällä kertaa asialla ovat Vieraskynäpalstalla erikoistutkija Sampo Soimakallio ja johtaja Mikael Hilden Suomen ympäristökeskuksesta otsikolla ”Suomenkin tulee sitoutua hiilinielujen ylläpitoon”. Heidän kirjoituksensa käsittelee pääasiassa Pariisin ilmastosopimusta ja EU:n päätöstä Suomen metsien hiilinielusta.

CO2 hyötykäyttöön?

CO2 Hyötykäyttöön?

 

Tämä lähes 3 vuotta sitten ”pöytälaatikkoon” unohtunut hengentuote löytyi tiistai-iltana koneeni syövereistä (Real-Madridin näytöksen jälkeen). Olin laittavani sen puheenvuoroksi, mutta ei tainnut onnistua. Uusi yritys

 

Vihreä paradoksi

Maailmassa kärsii tällä hetkellä vajaa miljardi ihmistä aliravitsemuksesta, joka johtuu siitä, että maailmassa tuotetaan liian vähän ruokaa ja sitä tuotetaan väärissä paikoissa. Luonnosta tiedämme, että kasvisto on ravintoketjun alkupäässä. Mitä paremmin kasvisto voi, sitä paremmin maa pystyy ruokkimaan nälkää näkeviä.

Eläkkeellä oleva fyysikko: ilmastoteoria ei täsmää CO2:n osalta

One-sentence summary: Shortwave radiation heats both CO2 and air only up to a limited temperature threshold, and there is no observed difference between the heat absorption/emission of air vs. CO2.

Hesari teki Kiinasta ilmastonmuutoksen esimerkkimaan

 Hesarin tiedetoimittajat eivät lakkaa hämmästyttämästä uutisoinnissaan ilmastonmuutoksesta. Tämän päiväisessä Hesarissa on näyttävä otsikko ”Putin: Ilmastonmuutos ei ihmisen tekosia”. Putin ilmoitti arktisessa foorumissa viime viikolla, että hän ei usko ihmisen aiheuttamaan ilmastonmuutokseen. Toinen pahis Trump on jo tehnyt asetuksen, jonka avulla voidaan elvyttää hiilen käyttöä USA:ssa. Tähän asti uutisointi on ihan asiallista.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä