Satu Hassin politiikkablogi Ajatuksia ja havaintoja politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Helsingin opetusvirasto

Testataanko Helsingin koulujen digiloikkaa kenialaisessa koulussa?

MTV-uutiset raportoi hiljan Helsingin opetusviraston entisen tietohallintopäällikön kertoneen tietokoneita innokkaasti odottaville kouluille, että "Suomeen tietokoneita kuljettanut laiva on uponnut Afrikassa".

http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/opetusviraston-petosepaily-ent...

Helsingin Opetusviraston eilinen outo ulostulo: "Skandaali paisuu"

Tämä virastopäällikkö Liisä Pohjolaisen ulostulo on hämmentävä. Hän mitä ilmeisimmin pyrkii lokeroimaan ongelmaa viraston sisällä ja siten suojelemaan ylintä johtoa mukaanlukien ja ilmeisesti aivan erityisesti häntä itseään. Hän mitä ilmeisimmin yrittää saada mielenkiinnon kohdistumaan lillukanvarsiin varsinaisen asiaan liittyvän pihvin sijaan ja antamaan mielikuvaa asioiden hanskaamisesta ja syyllisten kovakouraisestta etsinnästä.

Pihvi on tietenkin virastopäällikön valvontavastuu tässä asiassa, jota hän ei voi paeta.

Millaista on olla neljä vuotta Helsingin opetuslautakunnan jäsenenä?

Helsingin opetuslautakunta kokoontuu jälleen tänään kokoukseensa. Olen ollut lautakunnan jäsen nyt reilut neljä vuotta ja kausi on päättymässä. Usein minulta kysytään millaista on työ lautakunnassa, joka vastaa suuressa osin siitä mitä Helsingissä tapahtuu koulujen alueella?

Minerva Krohn (vihr) suojelee Helsingin Opetusviraston johtoa?

Helsingin Opetuslautakunnan pj Minerva Krohn (vihr) 25.1.2017 Kuntalehdessä: "Mahdolliset rikokset eivät kuitenkaan ole seurausta huonosta valvonnasta, vaan rikokset vaativat aina rikollisen toimijan."

Onko Minerva unohtanut, että puutteellinen valvonta mahdollistaa rikollisen toiminnan?

Mikä on Viljasen vastuu?

Vähän vajaat neljä vuotta sitten, tarkalleen ottaen 16.4. 2013 sivistystoimen apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen ja Helsingin opetusviraston pitkäaikainen johtaja Rauno Jarnila järjestivät suureellisen lehdistötilaisuuden, jonka tarkoituksena oli murskata yksittäinen opettaja, joka oli toiminut vaikeassa tilanteessa perusopetuslain mukaisesti  ja oikein. Tässä tilaisuudessa Ritva Viljanen totesi messiaanisesti: Opetusvirastoon on voitava luottaa. Mitä sen jälkeen tapahtui?

Hankintapäällikkö syö pöydästäsi

Helsingissä paljastui viime viikolla käsittämättömän laaja korruptiovyyhti, jonka päätekijän, aiemman opetusviraston tietohallintopäällikön, epäillään vetäneen välistä useita miljoonia euroja mm. koulujen tietotekniikkahankintoihin korvamerkittyä rahaa.

Mikä mättää Helsingin opetustoimessa?

Yle 21.1.    Helsingin korruptioepäilyn taustalla kytee opettajien raju tyytymättömyys – ”Kouluille ilmestyy laitteita, joita kukaan ei ole tilannut”

Kouluille ilmaantuu tietotekniikkaa, jota kukaan ei ole tilannut. Opetusvirastoa syytetään sanelusta.
Opettajat kokevat, että esimerkiksi tietotekniikkaan liittyvät hankinnat ovat eräänlaista onnenkauppaa: koskaan ei tiedä mitä saa.

Helsingin läpimätä Opetusvirasto

Salapoliisityömme, joka paljastaa Helsingin Opetusviraston läpimädän virastokulttuuriin ja sinne pesiytyneen mielivaltaisen ja huonon johtamisen julkaistaan 17.10.2016. Poliisi aloittaa tutkinnan Suomen kenties kaikkien aikojen suurimmassa korruptioskandaalissa marraskuun alussa.

http://tuijapaunio.kotisivukone.com/blogi/2016/10/17/13186

Vakavasti sairaan lapsemme puolesta tehtyä päättäjille kohdistettua vetoomusta ja salapoliisiraporttiamme on ladattu kohta 14 000 kertaa.

Helsingin kaupunginvaltuusto voi jatkossakin päättää kouluverkosta

Helsingin kaupunginvaltuusto käsittelee huomenna keskiviikkona esitystä siirtää kouluverkkotarkastelua koskeva päätösvalta pois kaupunginvaltuustolta. Opetuslautakuntakokemukseni perusteella suhtaudun varauksella suunnitelmiin kaventaa valtuuston valtaa kaupunkilaisia lähellä olevassa kunnallispoliittisessa asiassa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä