Satu Hassin politiikkablogi Ajatuksia ja havaintoja politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Harvinaissairaudet

Harvinaissairailta viety ihmisarvo


Suomi ei aina olekaan sellainen hyvinvointivaltio kuin kuvittelemme - esimerkiksi monen harvinaista sairautta sairastavan näkökulmasta. Lääkkeet harvinaisiin sairauksiin voivat olla kalliita. Olin yhteydessä erääseen spinaalista lihasatrofiaa sairastavan kanssa. Tämä kuuluu niin sanottuihin SMA-sairauksiin.

Harvinaissairaudet eivät ole harvinaisia

 

Harvinaissairaudet eivät ole harvinaisia

 

Harvinaissairaudet eivät ole harvinaisia. Ne ovat kuitenkin jääneet ilman ansaitsemaansa huomiota.

Kannabiksen lääketieteelliset käyttötarkoitukset

Mielenkiintoinen kattaus erivaivoja. Suomessahan lääkehyöty ja tutkimukset torpataan tehokkaasti. Siksi en ihmettele miksi ihmiset lääkitsevät itseään laittomasti kannabiksella.

Ihmisten kokemuksia ei oteta tosissaan lääkärin pakeilla, voidaan jopa lyödä narkinleima ja ilmoittaa lastensuojeluun.

Täältä löytyy hyvä lista ja myös linkkejä tutkittuun tietoon:

Your Guide to the Top 71 Medical Uses of Cannabis

1.Acne  -  Finni

Pitääkö kalliiden lääkkeiden olla niin kalliita

En ole blogissani kovin usein lähtenyt kommentoimaan muiden kirjoituksia, mutta kaksi hienoa blogia viimeisen parin viikon aikana samasta aiheesta ansaitsevat huomiota. Noissa kirjoituksissa arvioidaan vaikean SMA-lihassairauden hoitoon käytettävän nusinerseeni –lääkkeen hyödyllisyyttä. Tuon lääkehoidon vuosikustannus on ensimmäisenä hoitovuotena n. 500 000 euroa ja sen jälkeen potilasta kohden 250 000 euroa vuodessa.

Harvinaissairauksien hoito on kallista, mutta välttämätöntä

Suomi on terveydenhoidon hyvinvointivaltio. Ainakin, jos vertaa Suomea kehitysmaihin. Eurooppalaisella tasolla Suomen terveydenhoito ei enää välttämättä vaikuta niin hyvältä.

 

Rahakirstu

Olipa kerran laituri ja laiturilla rahakirstu. Kirstuun kaadettiin koko ajan rahaa, mutta sen pohjassa ammotti reikä, josta rahat valuivat saman tien mereen niin, että kirstussa oli vain muutama hilkku pohjalla.

Sattuipa paikalle näsäviisas poika kyselemään, miksi kirstun reikää ei paikata. Yhteen ääneen kylän viisaat vastasivat hänelle kirstussa olevan niin vähän rahaa, ettei korjaaminen maksa vaivaa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä