Satu Hassin politiikkablogi Ajatuksia ja havaintoja politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Euroopan pankit

Sveitsin "Vollgeld"-kansanäänestys 10.6

 

Pääosa liikkellä olevasta rahasta on peräisin liikepankkien luomista luotoista. Luottoja liikepankit puolestaan luovat painelemalla tietokoneidensa numeronäppäimiä, jolloin luottoasiakkaan tilille ilmestyy tyhjästä uusia digitaalisia euroja. Uudet eurot eivät siis ole peräisin mistään, vaan ilmaantuvat tyhjästä ("ex-nihilo") ja ovat vain pelkkiä merkintöjä pankkien "Excel-talukoissa".

Miten Brexit näkyy Euroopan finanssisektorissa?

Britannian ja muun Euroopan rahoitussektori on hyötynyt monin tavoin EU:n rahoitusmarkkinoiden yhdentymisestä.  Luotonanto ja muu rahoituspalveluiden tarjonta EU:n sisällä on joustavaa, koska pankit saavat tarjota palveluja toiseen jäsenvaltioon suoraan rajan yli tai perustamalla toiseen valtioon sivukonttoreita.  Tasapuolisia kilpailuedellytyksiä on parannettu yhtenäistämällä finanssialan sääntelyä ja valvontaa eri maiden kesken.  Yhteismarkkinat ovat näin tarjonneet finanssialalle ison kasvualustan.

Miksi Deutsche voi olla uusi Lehman

Linkki alkuperäiseen kirjoitukseen (4.10.): http://gnseconomics.com/2016/10/04/miksi-deutsche-voi-olla-uusi-lehman/

Deutsche Bankin (DB) ongelmat ovat viime päivät olleet maailman talousmedian huulilla. Sitä on verrattu Lehman Brothersin (LB) konkurssin vuoden 2008 syksyllä aiheuttamaan shokkiin, joka aktivoi maailmanlaajuisen finanssikriisin täyteen paloonsa. Voisiko DB:n tilanne käynnistää uuden globaalin finanssikriisin?

Kuinka pankit kompastelevat kapitalismin uhreina

Pankkiosakkeiden arvot olivat jo vuosia laskeneet, vaikka samalla osinkotuotot olivat nousseet. Välillä jotkin poliittiset päätökset ja keskuspankkien toimet olivat parantaneet kursseja, mutta vaikutukset olivat aina olleet lyhytkestoisia, ja pankit alkoivat yksi toisensa jälkeen olla romahduksen partaalla. Tämä herätti huolta myös Pikku-Mustan yliopistossa.

Rujot eurooppalaiset pankit uhkaavat ajautua uuteen kriisiin

Rujot eurooppalaiset pankit uhkaavat uudella kriisillä

*

Viime torstain nikkauksen jälkeen Yhdysvaltain kaikki kolme keskeistä indeksiä ovat punaisella, vuosisaldo on: http://money.cnn.com/data/markets/dow/

DOW alas -8,33%, S & P 500 alas -8,77 % ja lättynä Nasdaq alas -13,38 %.

US markkinat huilasivat eilen, Presidents` Day, mutta tänään jatkuu peli..

*

Keskuspankit

Annetaan pankkien kaatua

Onko tässä enää mitään järkeä?

   Onko Suomen kansan mielipiteellä edes väliä? Näyttää siltä, että asiat ovat jo ennalta päätetty. Jos hallitus on tukiaisten puolella, se ei tarkoita kuitenkaan sitä kansalaisten olevan samaa mieltä, vaikka ns. edustaisi kansaa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä