*

Satu Hassin politiikkablogi Ajatuksia ja havaintoja politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Berliini

Saksan ikuisuusprojekti lentokenttä BER

Olen vuosien varrella kirjoittanut ainakin kolme blogia Berliinin uudesta lentokentästä, saksalaisesta ikuisuusprojektista. Ensin se piti avata jo vuonna 2010 ja sitten aivan varmasti kesäkuun 3. vuonna 2012. Kenttä ei kuitenkaan viisi vuotta tämänkään jälkeen ole vielä valmis. Nykyisin saksalainen media käyttää aina kysymysmerkkiä, kun se kirjoittaa kentän "mahdollisesta" avaamispäivästä.

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/183432-iisakin-kirkko

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/215859-saksalainen-ikuisuusprojekti

Yhdessä tehty kulttuuri on parasta

Menin ensimmäisiin reiveihini Vappuna 1990 Katajanokalla. Olin juuri täyttänyt 18, ja tajusin vasta ovella että äsken avaamaani valkkaripulloa ei saisi viedä sisään. Tyhjensin sen nopeasti ja astuin sepelillä täytettyyn tiilimakasiiniin.

Värikkäät valokeilat halkoivat savulla täytettyä salia jossa jymisi acid house -musiikki. Tunnelma oli outo ja sepelillä vaikea kävellä. Viini alkoi kuitenkin mukavasti lämmittää ja biitti potki liskoaivoa ovelasti. Yhtäkkiä heiluin rumpukoneen tahdissa ja vietin seuraavat viisi tuntia transsissa iloisten uusien kavereitteni kanssa.

Stasi vaikuttaa yhä Berliinissä?

DDR:n valtiollisen turvallisuuden ministeriö (Stasi, MfS) tulee yhä vielä silloin tällöin esiin Saksassa. Berliinissä nimitettiin joulukuussa valtiosihteeriksi Andrej Holm, jonka takaa on sittemmin paljastanut Stasi-historiaa. Hän on nuoruudessaan toiminut Stasin (MfS) avustavana tietojen antajana. Tämän historian hän on kuitenkin salannut ja mm. kirjoittanut nimensä vakuutukseen, ettei koskaan ole ollut Stasin kanssa tekemisisssä. Tällainen vakuutus vaaditaan Saksassa kaikilta viranomaisilta.

Presidentti Putin - arvokas liittolainen ISISin vastaisessa taistelussa?

Joulumarkkinoilla kansalaisia hengiltä ruhjonut rekka Berliinissä on nostanut ääri-islamilaisen terrorismin pelon pintaan kaikkialla länsimaissa. Johtajamme lupaavat taas kerran lisätä turvatoimia ja murskata ISISin asemat lähi-idässä. Myös turvapaikanhakijoiden taustat selvitetään jatkossa entistä tarkemmin.

Ei armoa terroristeille

Taas viattomat ihmiset saivat kuolla terroristien käsissä. Ensiksi Ankarassa terroristi ampui Venäjän suurlähettilään ja Saksassa terroristi ajoi kuorma-autolla Berliinin joulutorille. Tätä kirjoittaessani kuolleita on Saksassa 12 ja loukkaantuneita useita kymmeniä.

Berliinin "onnettomuus"

Onnettomuus! Sillä nimellä sitä ensin kutsuttiin; yksi kuollut ja useita loukkaantunut. Kun kävi ilmi, että rekka on syöksynyt Berliinin Joulumarkkinoilla väkijoukkoon, niin ei minulle onnettomuus tullut ensin mieleen kun Nizzan tapahtumat on vielä hyvässä muistissa. Vielä siinäkin vaiheessa, kun kuski oli kadonnut kuin kamelin pieru Saharaan ja ohjaamosta löytyi rekan oikea puolalainen kuski (rekka Puolan kilvissä), eivät viranomaiset tahtoneet uskoa tapahtunutta 'iskuksi'.

Tie auki SPD:n die Linken ja vihreiden hallitusneuvotteluihin Berliinissä

Berliinissä pidettiin pari viikkoa sitten osavaltiovaalit. Hallitusneuvottelut ovat nyt käynnissä ja näyttää siltä, että Berliiniin on muodostumassa ns. rot-rot-grün (SPD-die Linke-Vihreät) koalitio. Vaaleissa SPD sai 21.6%, die Linke 15.6% ja Vihreät 15,2% äänistä. Tästä syntyy osavaltioparlamenttiin 52,4%:n enemmistö.

Berliinin vaalit

Berliinin vajaa 2,5 miljoonaa äänioikeutettua valitsee kaupungille uuden parlamentin tänään. Kirjoitin muutamia päiviä sitten blogin eri puolueitten vaalinaluskannatuksista mielipidemittausten mukaan ja erilaisista mahdollisista koalitiovaihtoehdoista Berliinin tulevaan senaattiin (hallitukseen).

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/222723-berliinin-osavaltioparlame...

Näitä samoja asioita pohtii Bild-Zeitung omassa artikkelissaan tänään.

Koska Suomi herää ?

Saksassa on meneillään seitsemän kaupungin yhteinen mielenosoitus TTIP, CETA ja TiSA -sopimuksia vastaan!

Mielenosoitus on jaettu Stuttgartin, Münchenin, Kölnin, Berliiniin, Hamburgin, Leipzigin ja Frankfurt am Mainin kesken.

Viime vuonna Berliinissä järjestettyyn mielenosoitukseen osallistui 250.000 demokratian tilasta ja sosiaalipoliitikasta huolissaan olevaa kansalaista.

 

EU-komissiolle luovutettiin kansalaisaloite, jonka allekirjoitti yli 3.000.000 eurooppalaista!

 

EU-komissio pyyhki tällä nimilistalla perseensä!

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä