Satu Hassin politiikkablogi Ajatuksia ja havaintoja politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Asumisoikeus

ASO-asuntojen kaappauspykälät

Oheisessa kuvassa on otteita pian eduskuntaan tulossa olevista Sipilän hallituksen lakiesityksistä, aso-laista ja korkotukilaista. Nämä pykälät mahdollistavat asumisoikeussopimusten joukkoirtisanomisen ja aso-talon muuttamisen vuokrataloksi helposti täytettävissä olevin ehdoin. 

 

Asumisoikeus uhattuna

Tekeillä on kaksi lakihanketta, jotka vaarantavat asumisoikeuden pysyvyyden

 

Näin eduskuntaa ja kansaa petetään - tapaus asumisoikeus

Eric Hällström

 

Muistiinpanoja pahasti keskeneräisen asumisoikeuslainsäädännön vaiheilta

 

ASO-FINAL suomalaisen asumisoikeuden kohtalonkevät 2017

 

Lausunto ministeriön luonnoksesta hallituksen lakiesitykseksi asumisoikeusasunnoista

Perustuslakia, eduskunnan tahtoa ja asukkaiden perusoikeuksia rikkova lakiluonnos, joka mahdollistaisi kymmenien tuhansien asuntojen kaappaamisen ja asumisoikeuksien joukkoirtisanomiset.

Asukkaille voimassa olevan lain perusteluissa annettu lupaus pysyvästä, edullisesta, omistusasuntoon verrattavasta ja perinnöksi annettavasta asunnosta on petetty valtaosassa järjestelmää ja lakiluonnos pahentaisi tilannetta entisestään.

Ympäristöministeriö suunnittelee: asoasukkaat kadulle ja talot lihoiksi

Ympäristöministeriö julkisti 23.2.2017 esityksen uudeksi asumisoikeuslaiksi. Se on asumisoikeustalojen, eli asojen, asukkaille tylyä luettavaa. Asukkaiden oikeussuoja on vuodesta 1990 voimassa olleessa asumismuodossa ollut tähänkin saakka heikko. Tämä epäkohta on johtanut korkeisiin asumiskustannuksiin. Asukkaiden rahat ja valtion lainoitus on pumpattu muutaman etuoikeusaseman saaneen kiinteistöpelurin taskuun.

 

http://asumisoikeus.com/

 

Suomalaisesta oligarkiasta - case aso

Kun Neuvostoliitto hajosi, paljon julkista omaisuutta myytiin pilkkahintaan yksityishenkilöille, jonka seurauksena he kuuluvat nykyään maailman rikkaimpien joukkoon.

Jukka Kilpi kirjoittaa tänään Helsingin Sanomien mielipidepalstalla: Asumisoikeuslain uudistamisessa on parannettava asukkaiden asemaa. Kirjoitus on asiaa, joskin oletettavasti Hesarin mielipidekirjoituslinjauksista johtuen tarpeettoman kesy.

Äänioikeus asumisoikeusasukkaille

Kun asumisoikeuslaki säädettiin vuonna 1990 hallituksen esityksessä eduskunnalle todettiin, että asumisoikeusmaksu on pääomasijoitus:

“Asumisoikeuden hankkija sijoittaa talon rakentamiseen pääomaa, joka voidaan rinnastaa esimerkiksi osakkeenomistajan oman pääoman sijoitukseen.” (HE 59/1990)

Hyväksyessään asolain eduskunta edellytti asumisoikeusasukkaiden päätösvallan lisäämistä pikaisesti:

Ammattiyhdistysliike fuusioi asukkaiden 170 miljoonan sijoitukset.

Ammattiyhdistysliikkeen hallitsema Asuntosäätiö on vasemmistopuolueiden yksi kassara, jolla huhkitaan valtion - ja asukkaiden - asuntorahat omiin taskuihin. Nyt annetaan kyytiä Asokotien (15 000 asumisoikeuskotia) asukkaiden 170 miljoonan euron pääomasijoituksille.

Vuokrat Seis! Asumisen hintajarru on vain poliittisesta tahdosta kiinni.

Uudellamaalla ja Helsingissä asuu valtion lainoittamissa vuokra- ja asumisoikeustaloissa yli 300 000 suomalaista. Nämä kodit on rahoitettu pääosin aravalain ja korkotukilain mukaisilla lainoilla, jotka myöntää asumisen  rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA. Siitä nykyisin käytettävä nimitys ARA-asunnot.

 

Antti Rinne rahasti 14 000 asokotia - asukkaat nuolevat näppejään!

VVO:n hallitusherra ja demarien puheenjohtajaehdokas Antti Rinne teki sen taas: löi "yleishyödyllisen" asuntotuotannon rahoiksi - asukkaiden kustannuksella ja maksamana. Ja asukkaiden nenän edestä!

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä