Satu Hassin politiikkablogi Ajatuksia ja havaintoja politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Antropologia

Eurooppalaisuus: katedraali vs. moskeija

Luolamaalausten, joista vanhimmat ovat parinkymmenen tuhannen vuoden ikäisiä ja joista esimerkkinä on oheen liitetty Pohjois-Espanjassa sijaitsevan Altamiran luolan seinällä oleva puhvelilauma, hämmästyttävä "näköisyys" saattaisi selittyä sillä että kyseessä ovat niin sanotusti "eideettiset" kuvat. Jos varhaisten ihmisten näköaisti on toiminut ikään kuin kameran tavoin ja tallettanut tajuntaan "aistimusvoimaisia näkökuvia", luolamaalausten on täytynyt pelottaa niiden tekijöitä ja näkijöitä.

Totemismi, totalitarismi -- keskustelun tolkuttomuus

Viime aikoina paljon puhuttu "pöyristyminen" on paitsi yksilön ilmeliike, yhteisöilmiönä osa sitä ilmianto- ja irtisanoutumiskulttuuria, joka olennaisesti kuuluu yhteiskuntaan joka on ajautumassa joukkomittaiseen psykososiaaliseen taantumaan ja vajoaa lopulta totalitarismiin.

Homo neanderthalis ihminen

 

Pari viikkoa sitten keskusteltiin hieman neanderthal rodusta ja lupasin kirjoittaa asiasta.

Neanderthal nimi palautuu tämän rodun ensimmäiseen löytöpaikkaan Saksassa 1800-luvun puoliväissä. Noin 1900 tehtiin Saksassa kielen uudistus, jossa ”thal” ruvettiin kirjoittamaan ilman ”h” kirjainta ”tal” (laakso, ruotsin kielen dal tai dahl).

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä