Satu Hassin politiikkablogi Ajatuksia ja havaintoja politiikasta

Kaikki blogit puheenaiheesta Alpakkagate

Valheella on lyhyet jäljet

Somessa ja mediassakin on nyt jo pari päivää vellonut "alpakkagate".  Tiesivätkö pupu- ja alpakka -tapahtuman järjestäjät siitä, että Töölöntori oli jo varattu 612-marssille? Uutena tietona on tähän nyt ilmoittanut dj-tuottaja Heikki Eskola, todisteiden kanssa, että koko juttu oli Aleksi Pahkalan (mm. peli poikki-tapahtuman järjestäjä) keksimä, jotta saataisiin 612 - vapauden puolesta-marssi blokattua.  Lapsitapahtuma oli hyvä idea, mutta ei se, että sen poliittiset motiivit yritettiin peittää.

Hätä-alpakka plorahti

Ihan lyhyesti!

Näyttää siltä, että alpakkagate on paljastunut.

Päätekijät ja niiden motiivit ovat yhtä köykösiä kuin poikakirjoista. On salaisia ryhmiä ja siellä tehdään "Selman juonia". Voi onnetonta.

Pahinta on kuitenkin peittely ja se, että totuutta ei uskalleta tuoda esille.

Odotan nyt Hesarin anteeksipyyntöä ja korjausta. Se on osa journalistista toimintaa. Kun mennään pieleen niin sitten tunnustetaan se avoimesti.

Miksi?

Koska muuten menetetään uskottavuus - ja jos se menee niin sitten ei ole mitään.

Disinformaatio, valhe ja itsenäisyyspäivä

Disinformaatio, valhe ja itsenäisyyspäivä

Suomen 100-vuotisjuhlien mielenosoituksissa harrastettiin ilmeisesti kunnon hybridivaikuttamista.

Hybridisodan tuntomerkkinä ovat aina valhe ja disinformaatio.  

Näyttää siltä, että kaikkia näitä harrastettiin ja että mukana oli myös mystinen tuntematon henkilö – joka oli naamioitunut ”NTV” toimittajaksi. Olisi hyvä tietää kuka tämä henkilö oli ja mistä hän oli saanut toimeksiantonsa. Ehkä Supo on alkanut jo tiedustella tätä?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä