*

Satu Hassin politiikkablogi Ajatuksia ja havaintoja politiikasta

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 15 min 34 s sitten

Tuoko hävittäjäkisa lisää työpaikkoja Suomeen? Koneita toimittavat maat kumppanuusohjelmaan

41 min 11 s ago

Elinkeinoelämän keskusliitto EK ja Business Finland aloittavat yhteisen Innovation Partnership -ohjelman, kertoo Tekniikka&Talous. Ohjelma käynnistää uudenalaisen yhteistyön Suomen ilmavoimille hävittäjiä tarjoavien maiden kanssa.

Juha Sipilän hämmentävä veto nousi esiin Ylellä – kytki itsensä Matti Vanhasen ”uskomattoman heikkoon” kannatukseen

1 tunti 14 min ago

Politiikan tutkijat hämmästelevät pääministeri Juha Sipilän (kesk.) tapaa sitoa oma asemansa ja jopa jatkonsa puoluejohtajana keskustan presidenttiehdokkaan Matti Vanhasen vaalitulokseen. Tutkijatohtori Johanna Vuorelma ja emeritusprofessori Heikki Paloheimo puhuivat aiheesta Ylen Ykkösaamussa tiistaina.

– Pääministeri on kytkenyt oman kannatuksensa aika vahvasti keskustan ehdokkaaseen, mikä on herättänyt hämmennystä ja kysymyksiä. Minkä takia hän toimii näin, poliittisesti aika riskialttiilla tavalla? Vuorelma mietti lähetyksessä.

Näkökulma: 8 hyvää syytä äänestää – näistä tuli sittenkin kunnon vaalit

1 tunti 32 min ago

Kävin antamassa ääneni ennakkoon Lohjan Citymarketissa kauppareissulla sunnuntaina.

Se oli helppoa, ei tarvittu kuin ajokortti ja päätös, kenelle presidenttiehdokkaalle äänensä antaa. Toimitus oli ohi muutamassa minuutissa.

Olen siis yksi yli miljoonasta suomalaisesta, jotka ovat äänensä näissä vaaleissa tähän mennessä antaneet. Äänestysprosentti on jo päälle 30.

Taktikoidaanko Laura Huhtasaari paitsioon? – Tutkija radiossa: Vaalipeli suosii nyt Väyrystä

2 tuntia 33 min ago

Presidenttiehdokas Paavo Väyrysen gallupsuosio voi näkyä karvaasti kilpailija Laura Huhtasaaren (ps.) presidentinvaalien äänisaaliissa, arvioi emeritusprofessori Heikki Paloheimo Yleisradion Ykkösaamu-ohjelmassa tiistaina.

Suomi on puolueeton, sanoo 56% – Analyysi: Itsepetoksen vaara vaanii meitä

4 tuntia 12 min ago

Suomea pitää puolueettomana maana 56 prosenttia suomalaisista. Silti vain 35 prosenttia katsoo, että Suomi voisi jättäytyä syrjään, jos lähialueilla syttyy laaja konflikti. Katso kaikki tulokset alta.

Toukokuussa 2016 presidentit Sauli Niinistö ja Toomas Hendrik Ilves vastailivat Viljandissa virolaisten lukiolaisten kysymyksiin.

Jo 30 % äänioikeutetuista äänestänyt – kuka kerää ennakkoäänet?

5 tuntia 17 s ago

Presidentinvaalien ennakkoäänestys on ollut ennätyksellisen vilkasta, arvioi Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä Uudelle Suomelle.

Tiistaiaamuun mennessä vaaliuurnilla on käynyt jo lähes 30 prosenttia – tarkalleen 29,9 prosenttia – äänioikeutetuista. Se tarkoittaa 1 269 731 ääntä.

Ennakkoäänestys on Jokisipilän maanantaisen arvion mukaan 2–3 prosenttiyksikköä aktiivisempaa kuin viime presidentinvaaleissa vuonna 2012.

OP varoittaa: Korkojen nousu voi alkaa tänä vuonna – asuntovelallisen ”mietittävä jo nyt”

5 tuntia 47 min ago

Finanssikonserni OP varoittaa asuntovelallisia hyvän talouskehityksen seurauksesta: korkojen nousun mahdollisuudesta.

OP ennakoi, että pitkät korot alkavat nousta jo tämän vuoden aikana. Markkinoiden korko-odotukset ovat heräämässä Euroopan keskuspankin EKP:n suunnitelmien vuoksi. EKP on linjannut, että se jatkaa arvopaperiostojaan tämän vuoden syyskuuhun, mutta vuoden 2019 puolella on luvassa korkojen nosto.

Nyt tulee kiinteähintainen halpataksi – 10 €:n pirssit aloittavat Helsingin keskustassa

6 tuntia 28 min ago

Helsingin keskusta-alueella saa pian taksikyydin kymmenellä eurolla. Taksiyhtiö Kovanen valmistautuu taksialan kilpailun avaamiseen tuomalla pääkaupunkiseudulle kiinteähintaisen FixuTaxi-halpapalvelun.

Kovasen autot ovat Mercedes Benzejä, Fixutaxin puolestaan Toyota Prius -merkkiä. Kovasen omistavan Cabonline Finlandin mukaan uusi palvelu lanseerataan kesän korvilla. Taksiliikenne avataan kesäkuussa kilpailulle.

Naisleijonat mitalisuosikki: "Tiedetään, mitä Kanadan ja USA:n kaataminen vaatii"

13 tuntia 20 min ago

Suomi lähtee Pyeongchangin naisten jääkiekon olympiaturnaukseen mitalisuosikkina. Onhan Suomi ollut tällä kaudella Euroopan maita vastaan vahvassa iskussa.

Suomen joukkue kisoihin ilmoitettiin maanantaina. Ryhmässä on Venla Hovi, jolle olympiakisat ovat jo kolmannet.

- On tosi iso kunnia lähteä jälleen edustamaan Suomea, Hovi kommentoi Sport Contentille.

Ensi kertaa Hovi edusti Suomea olympialaisissa Vancouverissa 2010. Siellä Suomi voitti pronssia.

Leijonien olympiavalinnoista perusteluja: ”Hyviä pelaajia jäi ulkopuolelle”

22.1.2018 23:41

Suomen jääkiekon miesten olympiajoukkue Pyeongchangin turnaukseen julkistettiin maanantaina. Mukana listalla olivat muun muassa Juuso Hietanen ja Oskar Osalta, jotka eivät pelanneet tämän kauden EHT-turnauksissa.

- Luotin, että Juuso tulee sieltä. Hänellä oli paha loukkaantuminen ennen Karjala-turnausta. Pikkuisen tuli jälkijunassa. Juuson kanssa juteltiin ja viestiteltiin. Viimeiset kymmenen peliä ovat olleet Hietaselta suoritustasolta kovaa luokkaa. Meidän tehokkain puolustaja viimeiseen kymmeneen otteluun, totesi Suomen joukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Käsittämätön tuomarivirhe Suomen MM-karsintaottelussa

22.1.2018 21:31

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue Helmarit koki MM-karsinnassa ensimmäisen pistemenetyksensä. Kotijoukkue Israel taisteli suomalaisia vastaan maalittoman tasapelin.

Suomi joutui pelaamaan yli 70 minuuttia vajaalla, kun Anna Westerlund ajettiin punaisella kortilla ulos. Rikkeen tosin teki Natalia Kuikka. Erotuomari ajoi väärän suomalaispelaajan kentältä ulos.

Sauli Niinistö älähti Väyryselle: ”Todellako pidit ministerisalkkua noin tärkeänä?”

22.1.2018 19:52

Presidenttiehdokas Paavo Väyrynen kertoo vastustaneensa sisimmässään Lissabonin sopimukseksi kutsutun EU:n perussopimuksen laatimista, vaikka ajoi sitä samaan aikaan Matti Vanhasen (kesk.) hallituksen ulkomaankauppa- ja kehitysministerinä.

Jatkokautta hakeva presidentti Sauli Niinistö ällistyi Väyrysen menettelystä.

Väyrysen tunnustus tuli esiin Iltalehden presidenttitentissä, kun ehdokkaat väittelivät turvallisuuspolitiikasta. Lissabonin sopimuksessa EU:n jäsenmaat sitoutuvat antamaan toisilleen apua, jos toinen jäsenmaa tulee hyökkäyksen kohteeksi.

Nils Torvalds: ”Suomessa elää muilutusmentaliteetti”

22.1.2018 19:49

Suomessa elää ”muilutusmentaliteetti”, katsoo RKP:n presidenttiehdokas Nils Torvalds. Hän kummastelee, kuinka verkkokeskustelujen vihakommenteissa ihmisiä ollaan lähettämässä milloin minnekin.

–Kun minä olen ruotsinkielinen, niin minut pitäisi tietysti lähettää Ruotsiin, Torvalds kertoo.

Vasemmistoliiton Merja Kyllönen myönsi, että hänet halutaan kyydittää Moskovaan.

Laura Huhtasaarelle kipakka kuittaus: ”Ei rajat kiinni -politiikka ole mikään vastaus”

22.1.2018 19:22

Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari katsoo, että Suomen olisi pitänyt jyrkemmin käännyttää turvapaikanhakijoita Ruotsiin syksyn 2015 pakolaiskriisin aikana. RKP:n Nils Torvalds taas arvioi, että Suomi hoiti oman osansa mallikkaasti.

–Meidän olisi pitänyt sanoa, että nyt Ruotsi rikkoo yhteisiä sopimuksia, Huhtasaari sanoi Iltalehden vaalitentissä Alma-talossa.

Tässä ovat Leijonien olympiajoukkueet, Lasse Kukkosen valinta aiheutti some-raivoa

22.1.2018 19:06

Suomen naisten ja miesten jääkiekon olympiajoukkueet ilmoitettiin maanantaina Vantaalla järjestetyssä tiedotustilaisuudessa. Yllätyksiä valinnoissa ei nähty.

Riikka Välilä, 44, tekee suomalaista olympiahistoriaa. Hän on kaikkien aikojen vanhin suomalaiskilpailija talviolympialaisissa. Välilä oli voittamassa olympiapronssia jo Naganossa 1998.

Presidenttiehdokkaat paljastivat terveystietonsa – Niinistö: Olen yhä nikotiiniriippuvainen

22.1.2018 18:53

Presidenttiehdokkaat kertoivat avoimesti omasta terveydentilastaan Iltalehden järjestämässä vaalitentissä. Kaikki ehdokkaat kertoivat olevansa hyvässä kunnossa presidentin tehtäviin.

Vaalien aikana etenkin keskustan ehdokas Matti Vanhasen terveys on noussut esille, kun hän joutui sydämen rytmihäiriöiden vuoksi jättäytymään sivun viime syksyn vaalitentistä.

–Se sitten joulukuussa sähkösokilla korjattiin kuntoon. Minulla on pysyvä verenpainelääkitys.

Laura Huhtasaari vaaliennusteesta: ”Kyllä minä vielä Paavon päihitän”

22.1.2018 18:17

Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari uskoo saavansa sunnuntain presidentinvaalissa suuremman kannatusluvun kuin valitsijayhdistys Paavo Väyrynen.

Iltalehden Accuscorella teettämän vaaliennusteen mukaan Väyrynen olisi saamassa 13,2 prosentin kannatuksen ja Huhtasaari 7,8 prosentin kannatuksen. Ennuste perustuu tehtyihin kannatusmittauksiin sekä aiempien vaalitulosten analyysiin.

–Kyllä minä vielä Paavon päihitän, Huhtasaari uhoaa IL:n tentissä.

IL selvitti: Toinen kierros tulee sittenkin? Todennäköisyys 55%

22.1.2018 18:11

Jatkokautta hakevan tasavallan presidentti Sauli Niinistön äänisaalis voi sunnuntain presidentinvaalissa sittenkin jäädä alle 50,1 prosentin, selviää Iltalehden teettämästä Accuscoren vaaliennusteesta. Toinen vaalikierros toteutuu 55 prosentin todennäköisyydellä.

Viimeaikaisissa gallupeissa Niinistön kannatus on ollut selvästi yli 50 prosenttia, vaikkakin kannatusluvut ovat laskeneet vuodenvaihteen lukemista.

Katso tallenne: Iltalehden presidentinvaalitentti jossa ei hyssytellä

22.1.2018 17:59

Presidentinvaalien viimeinen viikko ennen ensimmäisen kierroksen vaalipäivää käynnistyy Iltalehden suurella vaalitentillä, johon osallistuvat kaikki kahdeksan presidenttiehdokasta. Ensimmäinen vaalipäivä on sunnuntaina.

Tentin juontavat Iltalehden erikoistoimittaja Susanne Päivärinta ja tuottaja Juha Ristamäki. Tentti järjestetään Alma-talossa Helsingin ydinkeskustassa kello 18 alkaen, ja se kestää kaksi tuntia.

Voit seurata lähetystä alta. Iltalehti lupaa, että ”tentissä ei hyssytellä”.

Ministeriö: Valinnanvapausmalli nyt asiantuntijoiden syyniin – eduskuntaan maaliskuussa

22.1.2018 17:29

Sote-uudistuksen valinnanvapautta koskevan lakiesityksen luonnos on lähetetty lainsäädännön arviointineuvostolle. Sosiaali- ja terveysministeriö on nyt julkistanut lakiluonnoksen, jota korjattiin joulukuussa päättyneen lausuntokierroksen jälkeen. Eduskuntaan lait on tarkoitus toimittaa maaliskuussa.

Lainsäädännön arviointineuvosto on itsenäinen toimija, jonka tehtävänä on antaa lausuntoja hallituksen esityksistä ja vaikutusarvioinneista. Valinnanvapauslakiin saattaa tulla vielä muutoksia arvioinnin perusteella.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat