Satu Hassin politiikkablogi Ajatuksia ja havaintoja politiikasta

Hopenhagenista tuli Nopenhagen

Ei hyvältä näytä. Kööpenhaminassa hikisen hieronnan tuloksena syntynyt päätös on silkka julkilausuma, joka ei luo selkeää pohjaa seuraavalle sitovalle ilmastosopimukselle. Toisin sanoen Kööpenhaminaan kokoontuneet pääministerit ja presidentit pelkäävät loppujen lopuksi ilmastonsuojelua enemmän kuin itse ilmastonmuutosta, kauniista puheista huolimatta. ”Hopenhagen”, jota hehkuttavia julisteita kaupunki on täynnä, lässähti ja siitä tuli ”Nopenhagen”.

EU-maiden johtajat pitävät vielä kokousta. Enpä usko, että hekään pystyvät enää keksimään mitään, mikä pelastaisi tämän pannukakun.

Pääministerien ja presidenttien sorvaama julkilausuma sanoo, että maapallon lämpeneminen pitää pysäyttää alle kahden asteen. Hyvä, tätä asiaa ei sanota yhdessäkään aikaisemmassa YK-päätöksessä. Mutta se jää tyhjäksi lupaukseksi, koska paperi ei sisällä tätä lämpenemisrajaa vastaavia päästörajoja. Aikaisemmin päivällä näkemässäni luonnoksessa todetaan, että vuoteen 2050 mennessä globaaleja päästöjä pitää vähentää 50 % ja teollisuusmaiden päästöjä 80 %. Nämä molemmat asiat on tiputettu paperista pois.

Paperissa ei sanota edes kaksi vuotta sitten Balin kokouksen päätökseen kirjattua asiaa, että vuoteen 2020 mennessä teollisuusmaiden pitää vähentää päästöjään 25-40%. Samat päästölupaukset, jotka kukin maa on ilmoittanut ennestään muutenkin, on listattu kahteen luetteloon, toisessa teollisuusmaiden sitoumukset, toisessa kehitysmaiden. Tämän listan kokoamiseen ei olisi tarvittu tätä kokousta.

Aikaisemmassa luonnoksessa teollisuusmaiden päästövähennyslistan alla oli rivi, joka kertoi, paljonko niistä kertyy yhteensä globaalia päästövähennystä. Se rivi on pudotettu paperista pois. Toisin sanoen on piilotettu se tosiasia, että teollisuusmaiden tähän mennessä yhteensä lupaamat päästövähennykset eivät riitä toteuttamaan sitä, mitä pitäisi. Ja kun näihin lasketaan mukaan kehitysmaiden päästörajoitukset, jotka edelleen ovat vain ja ainoastaan vapaaehtoisia, globaalit päästöt eivät tule pysymään niissä rajoissa mitä tarvittaisiin, jotta estettäisiin yli kahden asteen lämpeneminen.

Obama on sanonut lehdistökonferenssissaan, että laillisesti sitova ilmastosopimus on edelleen hänen tavoitteensa. Niin on minunkin. Mutta en kyllä näe Kööpenhaminan päätöksen viitoittavan tietä siihen. Liitepäätöksessä sanotaan, että ”laillinen instrumentti” hyväksytään COP16:ssa, siis ensi vuoden ilmastokokouksessa. Mutta ei ole mitään takeita siitä, että se oikeasti tapahtuu. Balilla vuonna 2007 tehdyssä päätöksessähän sanotaan, että se piti tehdä tässä kokouksessa. Toisin kävi.

Muuan paljastava yksityiskohta. Kuulimme käytävällä Sudanin pääneuvottelija Lumumban hehkuttavan tyytyväisyyttään. Sudan on kehitysmaaryhmä G77:n puheenjohtajamaana koko Kööpenhaminan konferenssin ajan tehnyt parhaansa jarruttaakseen eteenpäinmenoa ja vedonnut siihen, että Kioton sopimuksesta on pidettävä kiinni. Heidän perustelunsa on ollut, että Kioton sopimuksessa teollisuusmaiden päästörajat ovat sitovat, näin pitää olla myös vuoden 2012 jälkeen. Koko ajan olen täällä erilaisissa keskusteluissa sanonut, että mielestäni Sudanin (ja ehkä sen takana lankoja vetelevän Saudi-Arabian ja ehkä myös Kiinan?) kenkä puristaa enemmänkin siitä, että ne eivät halua perinteisten kehitysmaiden päästöille minkäänasteisesti sitovia rajoja. No, ei tullut sitä, mutta ei tullut myöskään sitovia rajoja teollisuusmaiden päästöille. Lumumban reaktio vahvistaa arvioni oikeaksi. Päästörajoja ei ole edes Saudi-Arabialla, Kuwaitilla ja muilla Lähi-Idän öljyntuottajamailla, jotka ovat olevinaan kehitysmaita, niin naurettavaa kuin tämä onkin. Ne eivät ole vaivautuneet ilmoittamaan mailleen edes vapaaehtoisia rajoja.

Olen jo kauan ihmetellyt, miten kauan ne kehitysmaat, jotka kärsivät ilmastonmuutoksesta ja oikeasti haluavat sen aisoihin, hyväksyvät Saudi-Arabian ja kumppanien kuulumisen G77-ryhmään, ja siihen, että nämä myös koko ajan onnistuvat vetämään naruja taustalla.

Jos tästä jättirumbasta jotain jäi käteen, niin lähinnä se, että valtioiden johtajat joutuivat kohtaamaan kasvokkain toistensa argumentit. Ehkä vielä joskus tulee aika, jolloin tästä on hyötyä. Toivotaan, että siinä vaiheessa ei ole liian myöhäistä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

OnsLow (nimimerkki)

Tulevaisuuden historia näyttää, toivottavasti emme näytä aivan ääliöiltä.

Karu Kera

Toisaalta Brokenhageniin (kuten CNN on kaupunkia kutsunut) oli saapunut pormestareita yli 80 suurkaupungista ja he lupasivat tehdä oman panoksensa ja vaikuttaa tavoitteiden saavuttamiseen, vaikkei mitään sopimusta syntyisi. Ja näinhän se on, ei ketään voi pakottaa, mutta homman on lähdettävä vapaaehtoiselta pohjalta ja esimerkin kautta. Ei muuta kuin hyppäät bussiin tai junaan ja nokka kohti kotia. Yksi tapa päästöjen vähentämiseen on asua niin lähellä työpaikkaansa, että voi kävellä tai pyöräillä duuniin.

Janne (nimimerkki)

Toivottavasti G77 mailta vaaditaan liikakansoituksen lopettamista kaiken sen rahan vastineeksi jossain seuraavassa kokouksessa.

Markus Lehtipuu (nimimerkki)

LOISTAVAA! Ei ehkä lopullinen voitto mutta hyvä aikalisä.
Röyhkeä poliittinen eliitti on nyt pelottavalla tavalla paljastanut kasvonsa kansaa kuuntelemattomana, järjettömiä päätöksiä edistävänä uusdiktatuurisena rosvojoukkona.
Heidän vallanhimonsa ylittää heidän älynsä. He eivät ymmärrä, miksi kasvava joukko tavallisia (mutta järkensä säilyttäneitä) ihmisiä kääntyy aktiivisesti vastustamaan tätä hullutusta.
Internet on "rötösherrojen" kuolinisku. Nyt järjettömyydet voidaan nopeasti kumota siten, että asiantuntijat ja tiedemiehet antavat lausuntonsa, jotka kuka tahansa voi katsoa tai lukea netistä.
Hyvin pienen ihmisjoukon hallitsema maailman media, BBC mukaan lukien, on vääristänyt asioita liian pitkään. Nämä valheet ovat kääntymässä tätä pientä eliittiä vastaan.
Kööpenhaminassa pyrittiin luomaan "uusi elin", kansainvälinen ja siten demokraattisen päätöksenteon ulkopuolinen taho, joka olisi harjoittanut sietämätöntä valtaa, paikallisen päätöksenteon kustannuksella.
Jo tämä olisi johtanut hallitsemattomaan tilanteeseen, potentiaalisesti vihreään diktatuuriin, anarkiaan, jopa massamurhiin.
Henkilökohtainen hiilitili olisi luonut ennennäkemättömän ihmisoikeuksia loukkaavan yksilön valvontakoneiston, demonisen orwellilaisen rikoksen ihmisyyttä vastaan.

* * *

Satu Hassin naiivi ihailu "kuuluisia" roistoja kohtaan osoittaa, miten pikkumaisissa sfääreissä nämä kansallistason vallanhimoiset poliitikot liikkuvat. Egosentrisesti omaa itsetuntoa pönkittää vallan tunne, suurien päälliköiden seurassa lymyily ja globaaliin sopimukseen osallistuminen.
Vielä kun soppaan on lisätty silmiinpistävän tunteisiin vetoava (valheellinen) propaganda, monet ehkä oikeasti uskovat hyveellisesti "pelastavansa maailmaa", vaikka todellisuudessa he vain rakentavat seuraaviin vaaleihin uutta keinoa ylläpitää "vallan" kulissia ja harhakuvaa.

* * *

Jokaisen on nyt jatkettava taistelua vallan keskittämistä, valheen käyttöä osana poliittista propagandaa, orwellilaisen uuskielen ja toiston käyttöä median propagandassa ja ihmiskunnan tuhoon tähtäävää hiilidioksidin kriminalisoimista vastaan.
Ilmastohullutus on paljon vakavampi rikos kuin mitä ilmastohysteerikot väittävät elämän edellytyksen (CO2) olevan vakava uhka.

* * *

Loistava välivoitto, jos nykyhetken uutiset todella pitävät paikkaansa!
Vuoden kuluttua koko hullutus voidaan kaataa, jos korostetaan (rehellisten) tiedemiesten lausuntoja, ja keskitytään loogisiin lausuntoihin, empiirisiin tutkimuksiin ja ei-tunnepitoisiin asia-argumentteihin.
Ja toivottavasti tämä voitto tarkoittaa myös petollisten poliitikkojen, tilastoja väärentäneiden rikollisten "tiedemiesten" ja propagandaan hurahtaneen mediavallan tappiota.

pakollinen (nimimerkki)

Ilmiselvä kehitysmaiden salaliitto!

Tulokseton kokous osoittaa, että maapallon elämästä ja kuolemasta oli kyse vain poliitikkojen puheissa. Todellisuudessa kyse on rahojen pyörittelystä keksityn uhkakuvan ympärillä. Siksi on varaa neuvotella.

Esiteollisena aikana maapallon keskilämpötila on vaihdellut useilla asteilla ihan omalla painollaan. On typerää teeskennellä, että ihmisten päätöksellä se saataisiin jotenkin vakioitua. Kiivaasta yrityksestä huolimatta CRU:n gängi ei ole saanut aikaiseksi aidon tieteen kriteerit täyttävää tutkimusta, joka viittaisi viimeaikojen lämpötilahistorian olevan jotenkin tavallisuudesta poikkeavaa.

Kahden asteen maaginen raja on kansalle tarjottu, helposti omaksuttava pyöreä luku. Tieteellistä pohjaa sillä ei ole. IPCC:n käyttämien ilmastomallien projektioissa on eroa usean asteen verran v. 2100 mennessä, joten on älytöntä puhua siitä millaiset päästöt johtaisivat 2,0 tai 1,5 asteen lämpenemiseen (vaikka olettaisikin, että mallit oikeasti ennustavat jotain).

Lauri T (nimimerkki)

Väkisin tulee mieleen, että kehitysmaiden enemmistö ei oikeasti usko koko ilmastomuutokseen. Tai eivät piittaa siitä, koska vaikutuksia ei näy paljoa nykyisten johtajien elinaikana. Poikeuksena tietysti ne pienet ja matalat saarivaltiot. Tosin Malediivitkin haluavat mahdollisimman lentoliikennettä.

Mihinkään ei haluta sitoutua, eikä edes teollisuusmaiden päästösitoumuksilla ole väliä. Sitävastoin rahallinen tuki teollisuusmaista on tärkeää, ja vielä mahdollisimman vähällä valvonnalla. Saa nähdä miten kehitysmaiden rahavirrat veroparatiiseihin kehittyvät kunhan tukirahat alkavat liikkua.

Vilho Juntunen (nimimerkki)

Onnitteluni Kööpenhaminan kokouksen
epäonnistumisesta! Oletteko Te poliiti-
kot menettäneet järkenne kun Teitä
juoksutetaan Bilderberg-eliitin kutsumana
milloin minnekin? Minkälaisen hiilijalan-
jäljen taas jätitte. Palaisit Sinäkin Satu
juurillesi ja jättäisit hörhöilyt pois.
tv. Vilho Kajaanista

Julkkikset.fi (nimimerkki)

Seuraavasta videosta näkee sen, että kuinka arka asia on tämä ilmastogate-huijausteema on. Sitä ei lehdistönkään anneta tuoda esille. Videolla esiintyvä vapaa journalisti Phelim McAleer on jo aiemmin päässyt esittämään epämiellyttäviä kysymyksiä Al Gorelle, jolloin hänen mikrofoninsa suljettiin. Tällaisia journalisteja tarvitaan näinä aikoina, joilla on rohkeutta lähteä nostamaan globalisteille arkaa ja vaikeaa aihetta eli ilmastomuutoshuijausta pöydälle.

http://www.youtube.com/watch?v=aUtzMBfDrpI

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

#8 Höpö, höpö, eihän tuossa videossa edes ollut Al Gorea. Ja tuollaisissa tilanteissa on tapana, että mikrofoni kiertää ja muutkin saavat kysyä.

Julkkikset.fi (nimimerkki)

Lauri Gröhn, lukisitko tarkemmin tästä lähtien. Kirjoitin yksiselitteisesti: "Phelim McAleer on jo aiemmin päässyt esittämään epämiellyttäviä kysymyksiä Al Gorelle"

Tässä on todellinen asiantuntija, jota kukaan merkittävä puolestapuhuja ei tunnu uskaltavan haastaa väittelyyn:

http://www.youtube.com/watch?v=JBQYlIikLBM&fmt=18

Salla (nimimerkki)

Tehdään kasa kopiopapereita pannukakkua varten ja ei sitouduta mihinkään. Mitähän jälkipolvemme sanovat 30 vuoden päästä?

Muuten Iranin presidentti piti siellä jonkin puheen? Mitäs puhui?

Hajupommi (nimimerkki)

Tääl Suomessakin ois sisäilmaongelmia. Ei tarvi Köpikseen asti mennä...

tutkija Pohjanmaalta (nimimerkki)

Illmastonmuutoksen pääasiallinen aiheuttaja on väestöräjähdys.

Pientä kertausta: viime vuosisadan alussa globaali väestömäärä oli runsas miljardi, 1950 se oli 2,5 miljardia ja on nyt 6,8 miljardia. Ja se kasvaa joka kuukausi 6,5 miljoonalla (nettolisäys = syntyneet miinus kuolleet). On arvoitu, että se olisi 2050 9 miljardia. Tässä on ilmastonmuutoksen pääasiallisin syy. Meitä on yksinkertaisesti liikaa. 1950 väestötasolla ei olisi huolta ilmastonmuutoksesta.

Tehdäänpä minkälaisia päätöksiä tahansa, niillä ei ole mitään merkitystä koska tavoite karkaa väestönkasvun vuoksi aina vain kauemmaksi. Tarvittaisiin Kiinan tapainen globaali väestöohjelma. Mutta siihen ei voida päästä kun ihmisen vapaa ja pidäkkeetön lilsääntyminen on TABU.

Kuulen jo korvissani näkemykseni kritiikin; me länsimaalaiset emme lisäänny. Pitää paikkansa USA:a lukuunottamatta. Meidän määrämme siis kuormitaa lisääntyvästi yksilötasolla. Mutta määrämme runsain kasvu kehitysmaissa kuormittaa passiivisesti hiilinielujen - metsien - tuhoamisen kautta. Tätäkään ei uskalleta ottaa agendaksi, sensijaan taivutaan kehitysmaiden vaatimuksiin siltä pohjalta, että varsinainen aktiivinen saastuttaminen on suurinta länsimaissa.

Kööpenhaminan kokouksessa käsiteltii ilmastonmuutosilmiön oireita ja näiden oireiden minimoimista. Sensijaan varsinaiseen syyhyn, ihmisen liian runsaaseen määrään, ei kenelläkään ollut kanaa ottaa kantaa, vaikka se mitä selvimmin paistaa koko ilmiön takana.

Eipä väestöräjähdystä kehtaa Satu Hassikaan ottaa esille kun se ei näytä olevan ns. vihreän liikeen agenda. Uudelleenvalinnan toivossa kukaan poliitikko ei uskalla aihetta käsitellä.

vieras (nimimerkki)

Päinvastoin: näyttää paremmalta kuin muutama päivä sitten jolloin pelko ilmastohuijauksen läpimenosta näytti vielä mahdolliselta.
Nyt sinäkin voisit keskittyä asiohn joilla saadaan aikaiseksi konkreettisia tuloksia ja pikaisesti; unohda "ilmstonsuojelu" ja keskity _ympäristönsuojeluun_.
Sitä äänestäjänä sinulta odotan.

Winston (nimimerkki)

#13

Väestönkasvu on ongelma vain jos ihmiset odottaa kehitysmaissa länsimaista tissiä ruokkimaan nämä, kuvitellen, että naisiin voi aina mennä eikä työnteosta ole niin väliä.
- TÄMÄ on tabu, josta ei saa puhua. Eli, mm. afrikkaan viedyt Valmetin traktorit päätyi kylien nuorten miesten pilluralliin, naisten tehdessä edelleen pellolla töitä kuokalla.

Raiwo (nimimerkki)

ihan positiivista että ilmastohuijareiden rahastuskokous epäonnistui!

Tuumija (nimimerkki)

Kunhan nyt ei Suomi ryhtyisi yksin pelastamaan koko maapallon ilmastoa omilla toimenpiteillään.

Täällä tehtävät energiapoliittiset ratkaisut uusiutuvan energian tuotantomuotojen hyväksi ovat toki kaunis ele vailla käytännön merkitystä maapallon päästöihin.

Ainoa merkitys on työttömyyden lisääntyminen kun teollisuutemme muuttuu kanattamattomaksi mm. kalliin energien vuoksi.
Puheet vaihtoehtoisten energiatuotantomuotojen mukanaan tuomien työpaikkojen lisäyksestä ovat silkkaa p******.

Anni Sinnemäen pitäisi nyt kiiruusti tulla esiin todellisten ehdotusten kanssa, kovin on oltu hiljaa, uskottavuus kärsii.

SDP stinks (nimimerkki)

Miksi sä hakkaat itseäsi kuolleiden eläinten luilla?

Oletko mielisairas?

Hannu Tanskanen (nimimerkki)

Juuri niin kävi, kuin blogissani ( http://ilmastohuijaus.blogspot.com ) ennustin jo paljon ennen uskonkokouksen alkua. Mutta, tulihan tehtyä "hiilijalanjälkeä", Heritagen laskelmien mukaan yhtä paljon kuin Marokon valtion koko vuoden päästöt.

Vähän kylmää oli, yläkerran herralla tuntuu olevan huumorintajua, mutta viherväki suuntaa katseensa jo lämpimään Meksikoon ensi vuonna, näinhän tämä hulabaloo jatkuu. Ehkä meidän kannattaa maksaa matkansa, kun eivät kuitenkaan osaa päättää mitään, säästyy loput rahat ;-) !

luuserius (nimimerkki)

Pettymyshän tämä oli. Kokous oli silti tarpeen, nyt käytännön tasolla nähtiin kuinka maailmanlaajuinen päätöksenteko ontuu. Toki se tiedettiin jo etukäteen, mutta konkretisoitui pettymykseksi. Ehkä tästä poikii jotain hyvää ja osataan ottaa opiksi neuvotteluiden problematiikasta. Taustalla on iso laaja-alainen pettymys laihasta tuloksesta, joka toivottavasti poikii myös tuloksia ajan kanssa. Ehkä seuraavassa kokousessa taustatyö on tehty paremmin ja nyt on aikaa neuvotella taustalla pitävämpi pohja seuraavalle kierrokselle.

nettomaksaja (nimimerkki)

Toivotaan, että tämä fanaattinen CO2 -uskonto romahtaa lopullisesti ja uskonnonvapaus on taas tosiasia. Onneksi Kööpenhaminan rahastamiskusetus vesittyi kohtuullisesti ja viherstalinistit eivät vielä saaneet maailman puhtainta eli Euroopan teollisuutta tapettua. Toisaalta, sen jälkeen ei enää pidettäisi tällaisia kalliiksi käyviä hurmoskokouksia.
http://www.aamulehti.fi/uutiset/ulkomaat/163910.shtml

Laita muuten niitä puita sinne kakluuneihin. Näyttää tulevan kylmä. Pienhiukkas- ja nokipäästöjä tulee, mutta ei kait ne mitään haittaa, kunhan ei vaan tule sitä hiilidioksidia.

helanes (nimimerkki)

Turha tästä asiasta on kiistellä. Sillä eihän uskonasioista kannata kiistellä. Tukevaa tietopohjaa ei yksinkertaisesti ole:
http://helanes.blogit.uusisuomi.fi/2009/12/18/ilma...

Antero Helasvuo (nimimerkki)

Ilmastonmuutos ei ole kiva asia. Ja me ei haluta muuta kuin kivoja asioita. Siksi me halutaan, ettei ilmastonmuutosta tule, ja kun me ei sitä haluta, ei sitä tule. Me halutaan kivoja asioita, me halutaan lisää lentomatkoja Thaimaaseen, me halutaan uusia isoja autoja, me halutaan moottoriteitä, me halutaan sähkösauna joka kämppään, me halutaan taulutelevisio joka huoneeseen, me halutaan halvempaa ruokaa, me halutaan hienompia vaatteita, me halutaan lisää automarketteja, me halutaan karkkia, pitsaa, makkaraa, kauneusleikkauksia, seksileluja, viinaa lisää viinaa. Ja verot alas. Me ollaan suomalaisia, eikä se meidän napaa liikuta, vaikka napajäätiköt sulaisi. Me tiedetään, ettei ilmaston lämpenemistä ole todistettu. Ja vaikka ilmasto lämpenisi, hyvähän se vaan on, kun saadaan tänne banaaneja ja palmupuita omasta takaa. Ja hoitakoot muut maat omat asiansa. Me ollaan itse kovalla työllä tämä maa rakennettu tällaiseksi kuin se on. Me halutaan elää niin kuin ennenkin. Ja koska me niin halutaan, ilmastouskovaiset pitäkööt kuononsa kiinni. Tai muuttakoot vaikka Venäjälle asumaan.

Vilho Juntunen (nimimerkki)

Luepa Satu Sinäkin tarkkaan mitä Helmisaaren Jaska
ja Gandhin Mohandas keskustelevat ao. fiktiivisessä
keskustelussa.
tv. ins. Vilho Juntunen
Kajaani
http://www.kaapeli.fi/eko.fi/chat/disc1/m-100-02-2...

Julkkikset.fi (nimimerkki)

Ilmastonmuutoksen suurin asiantuntija Lord Christopher Monckton puhuu St. Paulissa:

http://www.youtube.com/watch?v=stij8sUybx0

Tuossa puolentoistatunnin video hänen puheestaan. Al Gorekaan ei uskalla alkaa väittelemään hänen kanssaan, koska tietää häviävänsä. Satukin voisi katsoa videon, niin ei enää nolaa itseään niin pahasti. Kuitenkin kaikki teidän päättäjien teot jäävät jälkipolville arvosteltavaksi, joten kannattaisi selvittää kunnolla mitä ja kenen asioita todellisuudessa ajaa.

Trotski was an just agent of the Wall Street (nimimerkki)

Satu Hassi, en ymmärrä sinua. Olet jotenkin liikuttava tapaus.

Milloin avaat silmät reaalimaailmaan? Nyt näytät olevan jossakin autopilottitilassa (robotti/zombi/hypnotisoitu), jossa mikään tosiasia ei näytä läpäisevän suojamuuriasi.

Katso tämä Alex Jonesin videoblogi climategatesta, ole hyvä.

http://www.youtube.com/watch?v=OPQIm9yXA1I

Käyttäjän satuhassi kuva
Satu Hassi

Kaksi kommenttia:
1) Totta kai jokainen voi kantaa kortensa kekoon. Jokainen yksilö, jokainen firma, jokainen muukin työpaikka, jokainen kaupunki ja jokainen valtio. Ilahduttavan moni tekeekin sen jo, ja joukkoa tulee koko ajan ilahduttavan nopeasti lisää.
2) Väestömäärä on tietenkin yksi tekijä sekä ilmastonmuutoksen että monien muidenkin isojen ympäristöongelmien taustalla. Olisikin hyvin tärkeää saada lisääntymistä ja ehkäisyä koskeva tieto ja ehkäisyvälineet kaikkien ihmisten ulottuville, jotta maailmassa syntyisivät vain ne lapset, joita äidit ja isät oikeasti haluavat. On myös tärkeää parantaa tyttöjen koulutusta ja itsenäisten ansioiden hankintamahdollisuuksia kehitysmaissa. Tämä on tehokas tapa vähentää sitä lapsimäärää, jonka naiset haluavat.

Karu Kera

Lauantain Information-lehden (Tanskan The Guardian) takasivulla on kuva toimittaja Jeppesenistä seisomassa keskellä Bella Centeriä ikäänkuin nyrkkeilykehässä (mahdollisesti pöydällä) yhdessä COP15:n voittajan kanssa, nostaen omalla oikealla kädellään voittajan vasemman käden ilmaan ja huutaen: -Nyt uskallan julistaa ilmastokokouksen voittajan... Ja voittaja on... LOOOOOORD MONCTON!!!

MARKUS RURIK RÄSÄNEN (nimimerkki)

ELÄMME JO VALLANKUMOUKSELLISESSA TILANTEESSA

www.markusreed.julkaisee.fi ”Räsäsen seinälehti”
Suomen punaisin Päätoimittaja, Markus ”Red” Räsänen, kommentoi:

VALLANKUMOUS HEITTÄÄ KAPITALISMIN TUNKIOLLE

"Toivotaan, että siinä vaiheessa ei ole liian myöhäistä."

Ei maailma voi jatkaa toiveiden varassa elämistä.
Vain globaali sosialismi voi avata umpisolmut, jopa niin, että voidaan toteuttaa ilmaston palauttaminen 50-luvun tasoon.

Orwell knew it for a reason (nimimerkki)

#30 Herääpä unestasi, Räsänen, ja unestasi herättyäsi aloita vaikkapa ottamalla selvää siitä, ketkä perustivatkaan kommunismin ja hyötyivät suoraan tuosta ihmisten alennustilasta koko sen keston ajan, ja todella massiivisesti 90 vuotta myöhemmin. Mistä tuli bolshevikkein rahoitus? Joko tiedät?

Kommunismi kaataa kapitalismin?

Mitä on oikea kapitalismi? Ei ainakaan sitä, mitä surullisen yleisesti kapitalismina pidetään, ns. monopolikapitalismi. Ja sitä näyttää yhä Markus Räsänenkin kapitalismina pitävän.

Oikea kapitalismi on sitä, mitä Venäjän mm. maataloudessa nyt nähdään: se on vapautta. Kommunismi ja monopolikapitalismi, sitä vastoin, pyrkivät keskenään täsmälleen samaan päämäärään, ihmisten täydelliseen kontrollointiin, moninaisin keinoin. Siksi maailman suurimmat monopolikapitalistisuvut, maailman mahtavimmat pankkiirisuvut rahoittivat bolshevismin. Se on historiallinen fakta. Eikä sitä muuksi muuta se, että näiden samojen monopolistien hallitsema UNESCO ei siitä halua ohjeistamissaan kouluissaan puhua.

Nämä samat tahot ovat, kuinka ollakaan, perustaneet meneillään olevan ilmastonmuutoshypen, monine välikäsinensä, röyhkeän valheen ja vääristellyn tieteen päälle, ja käyttävät sen aiheuttamaa pelotetta uuden globaalin kommunismin perustamiseen: kaikki resurssit, oikeudet ja vapaudet pois ihmisiltä. Täydellinen kontrolliyhteiskunta.

Siinäpä sinulle unelmaa, Räsänen. Katso Pol Potin, Maon ja Stalinin antamat varhaiset näytteet. Mikään ei tule olemaan paremmin, paitsi valvonnan tehokkuus - high-techDDR, eDDR.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Paikalla olleen kuvaus tapahtumista neuvottelupaikan ulkopuolella:
"Kööpenhaminan poliisirepressio loukkasi ihmisoikeuksia
- mielenosoitukset maanantaina Helsingissä ja Tampereella

Poliisin toiminta Kööpenhaminan ilmastokokouksen aikana loukkasi mielenosoittajien ihmisoikeuksia. Tanskan suurlähetystöllä ja konsulaatissa järjestetään mielenosoitukset maanantaina 21.12. klo 14 Helsingissä (Kiasman edestä) ja Tampereella (rautatieasemalta). Niissä vaaditaan maan poliittista johtoa tilille ihmisoikeuksien polkemisesta.

Kokouksen aikana noin 1800 ihmistä otettiin kiinni ”ennaltaehkäisyyn” nojaten mielenosoitusten ja kansalaistottelemattomuustapahtumien yhteydessä. Heidät pakotettiin istumaan tuntikausia ulkona kylmällä asfaltilla, bussissa ja pidätyskeskuksen edustalla. Tänä aikana ihmisten kädet oli sidottu taakse nippusitein, eikä heille annettu vettä tai päästetty vessaan. Pidätyshäkkiin siirrettyjen silmiin suihkutettiin yleisesti pippurikaasua.

- Poliisin toiminta ei ole normaalia ja hyväksyttävää. Kiinniotetut ovat käyttäytyneet väkivallattomasti eikä heitä syytetä rikosten tekemisestä. Eikö tällainen kohtelu täytä kidutuksen tuntomerkit?, kysyy mielenosoituksiin osallistunut Matias Heikkilä.

Poliisin toimi erityisen väkivaltaisesti keskiviikon 16.12. Reclaim Power! Pushing for Climate Justice –tapahtumassa. Konferenssikeskus Bella Centerin edustalla järjestettiin yhteiskunnallisten liikkeiden kansankokous, jossa vastustettiin epäoikeudenmukaisia päästökaupparatkaisuja ja tuotiin esiin vaihtoehtoja. Tilaisuuteen pyrki osallistumaan myös noin 500 kansalaisjärjestöjen ja hallitusten edustajaa, jotka olivat tulossa mukaan konferenssikeskuksen sisältä päin. Heidän tulonsa estettiin rajusti: poliisi pamputti kädet ylhäällä tulevia ihmisiä jopa päähän.

- Poikkeustilalakeineen Tanska ottaa mallia Guantanamo Baysta ja Kiinasta. Poliisin toiminta tähtäsi pelon ilmapiirin luomiseen. Kaikkien sananvapaudesta välittävien tulisi vaatia Tanskan poliittista johtoa tilille epädemokraattisesta toiminnasta, sanovat suomalaismielenosoitusten järjestäjät."

Toimituksen poiminnat